20-04-2022 01:43 PM
Dzień dobry,
mam problem przy połączeniu konsoli Xbox Series X oraz TV ( jak w temacie) , konsolę łączę kablem oryginalnym Hdmi 2.1 dołączonym do Xboxa.
W menu konsoli występuje dziwne migotanie (pulsowanie?) białych napisów, efekt nasila się w grach, wszystko dzieje się w momencie kiedy mamy biały napis na ekranie, ew. biała ramkę, czasami pomaga restart konsoli ew. nawet najprostsze wejście i wyjście w menu konsoli - miganie wtedy ustaje, nie ma chyba na to reguły.
Najnowsze oprogramowanie, była próba również na innym kablu HDMI, wyłączałem/włączałem HDR - nic nie daje.
Z góry dziękuję za pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
14-10-2022 04:40 PM
w moim przypadku problematyczny okazał się dekoder Toya na drugim HDMI, w momencie kiedy odłączyłem dekoder od TV, ew. nawet podłączyłem pod te samo HDMI np. laptopa problem nie występuje.
Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje, doraźnie pomaga również wyłączenie i ponowne włączenie TV oczywiście w momencie kiedy mamy juz odpaloną konsolę, jeśli tylko ponownie przejdziemy na HDMI pod ktore podłączony jest dekoder i po raz kolejny wrócimy na HDMI pod konsolą po raz kolejny występuje "pulsowanie"