Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung QLED QE55Q77AAT - problem z pulsującymi napisami

(Temat utworzony: 20-04-2022 01:43 PM)
857 Wyświetlenia
Krzysztof28
Apprentice
Opcje

Dzień dobry, 

mam problem przy połączeniu konsoli Xbox Series X oraz TV ( jak w temacie) , konsolę łączę kablem oryginalnym Hdmi 2.1 dołączonym do Xboxa.

W menu konsoli występuje dziwne migotanie (pulsowanie?) białych napisów, efekt nasila się w grach, wszystko dzieje się w momencie kiedy mamy biały napis na ekranie, ew. biała ramkę, czasami pomaga restart konsoli ew. nawet najprostsze wejście i wyjście w menu konsoli - miganie wtedy ustaje, nie ma chyba na to reguły.

Najnowsze oprogramowanie, była próba również na innym kablu HDMI, wyłączałem/włączałem HDR - nic nie daje.

Z góry dziękuję za pomoc.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
10 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Krzysztof28
Apprentice
Opcje

w moim przypadku problematyczny okazał się dekoder Toya na drugim HDMI, w momencie kiedy odłączyłem dekoder od TV, ew. nawet podłączyłem pod te samo HDMI np. laptopa problem nie występuje.

Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje, doraźnie pomaga również wyłączenie i ponowne włączenie TV oczywiście w momencie kiedy mamy juz odpaloną konsolę, jeśli tylko ponownie przejdziemy na HDMI pod ktore podłączony jest dekoder i po raz kolejny wrócimy na HDMI pod konsolą po raz kolejny występuje "pulsowanie"