Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak Smart Hub w UE50H6400

(Temat utworzony: 18-03-2018 11:35 AM)
24364 Wyświetlenia
yRb
Explorer
Opcje

Witam. Od dnia dzisiejszego nie mam możliwości użytkowania funkcji Smart Hub. Podejmowane się wielu prób resetowania ustawień smart hub jak i przywracania ustawień fabrycznych tv. Wciąż bez zmian. W ustawieniach smart hub brak możliwości zalogowania się na konto Samsunga. Każda próba uruchomienia aplikacji YouTube czy też Playera kończy się komunikatem  "Trwa aktualizowanie Smart Hub. Spróbuj ponownie później". Telewizora co jakiś czas ma  takze problem połączenia się z internetem. Na innych urządzeniach typu smartfon, konsola, laptop tego problemu nie ma. Czy  przeprowadzane są obecnie jakieś aktualizacje Smart Hub? Czy może problem leży w oprogramowaniu tv? 

Proszę o pomoc i szybkie rozwiązanie usterki. 

Pozdrawiam. 

20170127_170419.jpg

0 Like
Enkeli25
First Poster
Opcje

U mnie pomogło pobranie aktualizacji najnowszej bezpośrednio ze strony producenta i dodatkowo zmiana DNS-ów

0 Like
walasas
Journeyman
Opcje

mam indentyczny komunikat jak na zdjęciu  .zresetowałem smart hub a później cały tv. ale jak otworzę smart hub i samsung apps to nie widzę żadnego info o tym, że mam zaktualizować smart hub

20180316_214451.jpgi jeszcze jak chcę ściągnąć jakąś aplikację to mam taki komunikat

20180316_214512.jpg

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A jak wygląda sprawa z podłączeniem do netu? Być może tu jest jakiś problem.
Spróbuj odłączyć tv od zasilania na ok. 10~15 min. i sprawdź ponownie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
walasas
Journeyman
Opcje

odlaczylem już kabel i wyłączyłem tel na cała noc nawet. 

Dziś zrobiłem Factory reset w menu konfiguracyjnym i podpialem pod wifi bo może coś w kablu nie jest ok. test Internetu działa bez problemu. diagnostyka smart hub pokazuje err08004. jak zmieniam dns  na 8.8.8.8 to pokazuje err0007.

wszystko było ok że smart hubem tylko przestał działać Player vod to zresetowalem smart hub dwa dni temu i od tamtej pory nie mogę nic zrobić że smart hubem i pojawiają się komunikaty jak pokazałem na zdjęciach oraz w opisie. 

0 Like
mslawik
First Poster
Opcje

Mam UE48H6400 i mam od dwóch dni wypisz wymaluj dokładnie te sam problem. Po restarcie usługi Smart Hub dokładnie te same komunikaty i ekrany.

0 Like
Spidey79
Student
Opcje
Podbijam problem jak koledzy wyżej. Najpierw padł Player TVN i hbo go, potem zrobiłem reset smarthub. Teraz jedynie info ze serwer Samsung nie odpowiada. Czy ktoś rozwiązał problem?
0 Like
btf1
First Poster
Opcje

Witam, u mnie podobnie. Szczegóły opisałem już w tym wątku. Czyżby to problem Samsunga?

0 Like
LeszekJ
Voyager
Opcje

Jeszcze na moim starym D7000 zdarzało mi się czekać po ca. 48 godzin (raz może nawet ~72 h) na serwery Samsunga żeby zaczęły działać prawidłowo i abym mógł odzyskać funkcjonalność  Smart HUBa.

Może to "przejściowe" problemy.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Warto zadać pytanie ekspertom, aby ustalili u źródła co się dzieje z serwerami. I jak długo może potrwać ten stan rzeczy?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
walasas
Journeyman
Opcje

znalałem rozwiązanie - po 3 dniach prób zrobiłem po raz kolejny factory reset i tym raz wyłączyłem router i neta udostępniłem z komóry na androidzie bo se myślę, że może mój net po kablu źle działa coś. Połączyłem TV z Hot Spotem android i pociągnęło mi wszystkie aplikacje oraz zaczął działać Player VOD.

Potem włączyłem normalnie router, pojawiło się na TV info, że mogę przejść na neta po kablu i zatwierdziłem i teraz wszystko chodzi na necie z kablówki.

Ale... pojawił się kolejny problem z Player VOD, działał normalnie na kablu i po jakimś czasie pojawił się błąd po uruchomieniu "Data load error" czy coś takiego i znowu zrobiłem manewr z podpięciem neta z komóry i poszedł Player i jak znowy podłączyłem neta po kablu to działa Palyer- tylko ciekawe jak długo...?