27-01-2017 05:08 PM
Witam. Od dnia dzisiejszego nie mam możliwości użytkowania funkcji Smart Hub. Podejmowane się wielu prób resetowania ustawień smart hub jak i przywracania ustawień fabrycznych tv. Wciąż bez zmian. W ustawieniach smart hub brak możliwości zalogowania się na konto Samsunga. Każda próba uruchomienia aplikacji YouTube czy też Playera kończy się komunikatem "Trwa aktualizowanie Smart Hub. Spróbuj ponownie później". Telewizora co jakiś czas ma takze problem połączenia się z internetem. Na innych urządzeniach typu smartfon, konsola, laptop tego problemu nie ma. Czy przeprowadzane są obecnie jakieś aktualizacje Smart Hub? Czy może problem leży w oprogramowaniu tv?
Proszę o pomoc i szybkie rozwiązanie usterki.
Pozdrawiam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
19-03-2018 12:42 PM
Brawo Ty!
Podejrzewam, że IPv6 także w Twoim routerze wariuje. Moja ulubiona gra na komórkę nie chce czasami działać na domowym necie (nie łączy się z serwerami aktualizacji), a w tym samym czasie działa świetnie po sieci komórkowej. Pomaga reset routera (UPC).
19-03-2018 08:37 PM
Rozmawiałem dziś z obsługa klienta Samsunga i mojego dostawcy Internetu i wygląda na to, że mój problem leżał gdzieś między nimi.
Na inforlinii Samsunga dowiedziałem się, że telewizor potrzebuje portów 80, 443 i 445, a niektóre z nich bywają blokowane przez dostawców (to raczej standardowe porty, no może poza 445, ale tyle wiedział mój rozmówca). Potem rozmowa z technikiem mojego dostawcy, który uważał, że to kwestia zablokowania przez Samasunga ruchu z ich puli adresów IP. Obiecał zmienić przydział adresu publicznego dla mnie i... zadziałało.
Powodzenia i Wam!
20-03-2018 03:53 PM
Witam,
mam teraz kolejny problem, nie pamięta logowania do youtube. Jak dłużej wyłącze z prądu TV to już nie jestem zalogowany na youtubie.
Oczywiście tak nie było przed factory reset.
Drugi problem to taki, że przy każdym dotkięciu pilota pojawia się dzięk w TV- Oczywiście tak nie było przed factory reset.
Prośba o info co trzeba zmienić, ustawić, może w menu konfiguracyjnym żeby pamiętał dane logowania oraz nie było dźwięku przy każdym dotknięciu przycisku na pilocie.
20-03-2018 05:04 PM — edytowano 20-03-2018 05:05 PM
Co do wyłączenia dźwieku klawiszy - menu System -> Ogólne ->Reagowanie dźwiękiem -> Wyłaczone.
Co do problemu ze Smart Hubem - udało się go podnieść przez Inernet z telefonu, ale to sukces połowiczny. Na necie przewodowym właściwie tylko YT działa jak należy, przeglądarka przy wszystkich stronach z połaczeniem szyfrowanym piszczy, że certyfikat nieważny, SHOWMAX nie działa, reszta też kuleje. Mój ISP nic nie zmieniał w ustawieniach sieci po swojej stronie, ja przy ruterze też nie grzebałem, a Smart Hub padł nagle. Skoro problem ma więcej osób, to chyba wina leży nie po stronie uzytkowników.
20-03-2018 07:43 PM
23-03-2018 06:52 AM
23-03-2018 10:25 AM
Koledzy,
odnośnie TVN PLAYER VOD to sprawa tego, że nie można było odpalić aplikacji i pojawiał się komunikat Load Data Error czy coś takiego to jest już chyba jasna. Wczoraj odpaliłem Playera i jest ju zupełnie inny visual. Także to na 99% była wina aplikacji, bo twórca był na etapie upgradu a użytkownicy zaczęli kombinować z swoimi TV bo nie działała aplikacja. Moim skromnym zdaniem to nie była też wina Serverów Samsunga bo koleszka z infolinii jak z nim gadałem to powiedział, że nie miał żadnych wewnętrznych komunikatów odnośnie błędów serverów.
W każdym razie po tym upgradzie Player VOD będzie można sprawdzić czy problem będzie jeszcze występował.
13-06-2020 04:46 PM
13-06-2020 05:10 PM
@bodzio58 napisze coś więcej jaki masz problem i jaki masz, model TV będzie nam Ci łatwiej pomóc ?.
26-05-2021 07:51 AM
Witam serdecznie mam podobny problem w syna tv. HF390BGA-C1 Działał poprawnie nawet po aktualizacji. Pokazywałem bratu jak zainstalować smart hub. Dlatego smart hub zresetowałem. Po zainstalowaniu otwiera się smart hub lecz żadna aplikacją się nie otworzy. Pojawią się komunikat ,, trwa aktualizacja smart hub spróbuj później".
Co probowałem:
* reset tv
×reset smart hub.
* wyłaczenie na 20 min
*połączenie internetu z tel.
* zmiana DNS na 8888
Myślę aby spróbować z usb zainstalować. Lecz nie mogę znaleźć z strony samsunga wersji mojego tv.
Dziękuję za pomoc. Szukam pomocy już parę dni.