Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Białe plamy na czarnym tle. QLED QE65Q77

(Temat utworzony: 04-12-2020 03:08 PM)
40539 Wyświetlenia
buhay
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,

Dwa miesiące temu zostałem posiadaczem Samsunga QLED QE65Q77TAT. Ostatnio zauważyłem białe plamy widoczne w ciemnych scenach. Domniemam, że jest to oświetlenie, ale czy tak to powinno wyglądać?IMG_20201203_000400.jpg

Nie bardzo mi odpowiada taki stan rzeczy, czy gwarancja obowiązuje w takim wypadku? Pozdrawiam

0 Like
48 Odpowiedzi
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@m0rd Spróbuj może pobawić się opcją wyrazistości obrazu. Telewizor sam dodaję określoną liczbę pustych klatek wideo w celu poprawy płynności, więc przy szybkich ruchach mogą pojawić się takie symptomy.

Menu>Ustawienia>Wszystkie ustawienia>Obraz>Ustawienia eksperckie>Ustawienia wyrazistości obrazu.

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ta sama sytyacje miałem i po pierwsze kiedyś tego zjawiska aż tak bardzo nie było, mam wrażenie że coraz gorsza jakość produkcji jest i tyle. Może producenci powinni nie tylko skupiać się na nowinkach ale dopracowywać istniejące technologie żeby były wolne od takich wad.
0 Like
bogulek38
First Poster
Opcje

w prawym dolnym rogu zrobily sie takie male szare plamki,co to jest i czy zgłaszac to w ramach gwarancji?tv nie ma jeszcze roku od zakupuimage0 (24).jpeg

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Mosfet
Apprentice
Opcje

***** robią i tyle. Wszystko ładnie I pięknie w reklamie ale jak podłączy się sprzęt w domu to zawsze coś. Też miałem przygodę z tv samsunga. Po miesiącu zaczął szwankować dźwięk. Zgłosiłem do reklamacji. Przyjechali dwaj serwisanci... po 5 minutach miałem ochotę ich wyp...rosić z domu...jakoś wymienili płytę główną i działa. Kupno nowego sprzętu to loteria. Albo będzie ok, albo masz pecha i kopanie się z serwisem.

0 Like
klawisz777
First Poster
Opcje

Witam, udało się znaleźć przyczynę usterki? mam ten sam problem.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@klawisz777  Czy sam chcesz kupić i wymienić panel?

0 Like
klawisz777
First Poster
Opcje

Najpierw chciałbym się upewnić czy to wina dyfuzora czy led. tak to wygląda w moim przypadku 20230806_193958.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@klawisz777  Takie pytanie zadaj przez e-mail do Samsunga.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

0 Like