Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Białe plamy na czarnym tle. QLED QE65Q77

(Temat utworzony: 04-12-2020 03:08 PM)
40525 Wyświetlenia
buhay
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,

Dwa miesiące temu zostałem posiadaczem Samsunga QLED QE65Q77TAT. Ostatnio zauważyłem białe plamy widoczne w ciemnych scenach. Domniemam, że jest to oświetlenie, ale czy tak to powinno wyglądać?IMG_20201203_000400.jpg

Nie bardzo mi odpowiada taki stan rzeczy, czy gwarancja obowiązuje w takim wypadku? Pozdrawiam

0 Like
48 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wyślij zdjęcia do Samsunga.
0 Like
rafał89
First Poster
Opcje
qled to lipa.
0 Like
buhay
Journeyman
Opcje

Samsung uważa, że to normalne, troche sobie żarty robią. Wcześniej miałem UE55NU8072 i nie zauważyłem podobnych problemów. Screenshot_2020-12-04 Live Chat Wsparcie Samsung Polska.png

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Też możesz to zgłosić z tytułu rękojmi do sprzedawcy.
pyoter
Navigator
Opcje

Dlatego jest napisane "w większości urządzeń" i że efekt jest widoczny "w różnym stopniu". Widocznie w modelu UE55NU8072 go nie było, lub był praktycznie niezauważalny. Taki urok współczesnych telewizorów LED. Wpisz w wyszukiwarkę "clouding" i dopisz jakąkolwiek inną markę telewizorów i też otrzymasz pokaźną ilość wyników.

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@buhay  

Jest to po prostu niedoskonałość technologii LCD. Tylko telewizory z FALD / technologia pełnego podświetlenia strefowego/ nie mają takich plam.

Samsunga QLED QE65Q77TAT posiada Edge LED /krawędziowe podświetlenie/

0 Like
buhay
Journeyman
Opcje

No tak, niedoskonałość za ponad 4k, dziwie się, że jeszcze bronicie producentów, którzy Wam wmówili, że to cecha a nie wada. Może dlatego, że to Was nie dotyczy. Telewizor był reklamowany jako TV, który "odsłoni przed Tobą najgłębszą czerń i bogactwo szczegółów." To gdzie ta czerń?

@vdsl2

Dzięki, tak zrobiłem.

pyoter
Navigator
Opcje

@buhay  napisał(a):

No tak, niedoskonałość za ponad 4k, dziwie się, że jeszcze bronicie producentów, którzy Wam wmówili, że to cecha a nie wada. Może dlatego, że to Was nie dotyczy. Telewizor był reklamowany jako TV, który "odsłoni przed Tobą najgłębszą czerń i bogactwo szczegółów." To gdzie ta czerń?

@vdsl2

Dzięki, tak zrobiłem.

Najgłębsza czerń to może w OLEDach, bo tam się po prostu diody "wyłączają", a w LCD "przyciemniają" ale nadal świecą 🙂 ot cecha technologii... Uczciwie dodajmy, że technologia OLED też ma swoje wady.

Pozdrawiam.

0 Like
amenadiel
Pioneer
Opcje
Hey. powiedz mi proszę co sprzedawca na to jak zgłosiłeś z tytułu rękojmi
0 Like