Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Autostart prezentacji w TV z USB

(Topic created on: 30-09-2020 11:11 AM)
1454 Views

I have this problem too

zwoluch
First Poster
Options

Witam posiadam TV UE50NU7092

Chciał bym skonfigurować w/w TV tak aby po powrocie zasilania TV uruchomił się odtwarzając prezentacje z podpiętego pendriva USB.

Proszę o pomoc

0 Likes
27 REPLIES 27
laufer100
Journeyman
Options
To przerobiłem... zmień usb na max 8Gb a lepiej jeszcze mniej
0 Likes
laufer100
Journeyman
Options
Ręcznie może wszystko odpalać i filmy i zdjęcia ale potrzebne mi automatyczne odpalanie które niby ten telewizor posiada bo są opcje które można właśnie tak ustawić
0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Options
Też nie działa na 512 Mb u mnie.
laufer100
Journeyman
Options
No dobra, u mnie działa... ale nie odpala automatycznie wg ustawień, uruchamia się tylko telewizor o zadanej godzinie i nie przechodzi na USB tak jak miał ustawione w harmonogramie
0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Options
A wrzucisz zdjęcie jak to wygląda?
laufer100
Journeyman
Options
Wiele nie wygląda, po prostu odpala o zadanej godzinie ale pomija to że ma uruchamiać usb i zdjęcia na nim20231126_220650_1000006752_1701032815.jpg
0 Likes
laufer100
Journeyman
Options
A ustawienia są tak20231126_220912_1000006753_1701032959.jpg
0 Likes
NikodemK
Expert
Options

Hej @laufer100,

Widzę, że automatyczne uruchamianie działa, więc TV spotyka pewnie jakiś problem z odczytem materiałów na samym dysku. W jaki sposób masz umieszczone pliki na USB, są może w jakimś folderze?

Spróbuj je wrzucić do głównego katalogu pendrive'a, bo jeżeli są pochowane w folderach, to TV może nie wiedzieć, od jakiego pliku ma zacząć i wraca do ostatnio aktywnego źródła.

0 Likes
laufer100
Journeyman
Options
Jest tylko 5 plików bez folderów, próbowałem również z kilkusekundowym filmikiem ale też nie odpala, trzeba z pilota nastawić źródło na USB i odpalić zdjęcia
0 Likes
MatiJ
Expert
Options

@laufer100  Jaki format mają te pliki? Jestem prawie pewien, że nie uzyskasz zamierzonego efektu. Opcja najwidoczniej uruchamia po prostu TV o wyznaczonej godzinie. 

Rozwiązania, które masz na myśli to już bardziej rozwiązania biznesowe np. telewizory hotelowe.

0 Likes