Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Autostart prezentacji w TV z USB

(Temat utworzony: 30-09-2020 11:11 AM)
1436 Wyświetlenia
zwoluch
First Poster
Opcje

Witam posiadam TV UE50NU7092

Chciał bym skonfigurować w/w TV tak aby po powrocie zasilania TV uruchomił się odtwarzając prezentacje z podpiętego pendriva USB.

Proszę o pomoc

0 Like
27 Odpowiedzi
laufer100
Journeyman
Opcje
Sprawdziłem i w ten sposób uruchamia muzykę z mp3
0 Like
laufer100
Journeyman
Opcje
Ale ustawienia przewidują niby taką opcję i sprawdziłem właśnie, mp3 działają. Co do formatu plików, jeśli uruchamiają się za pomocą pilota to znaczy że telewizor czyta te formaty, zdjęcia mam JPG więc nie może być z tym problemu
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Szkoda, że na tę chwilę nie mam już takiego telewizora jak piszesz. Jeszcze dosłownie miesiąc temu sprawdziłbym na identycznej serii telewizora. 

W takiej sytuacji jeśli pliki z rozszerzeniem mp3 działają, to musi być coś w tych plikach JPG.

0 Like
laufer100
Journeyman
Opcje
Tylko zastanawiające jest to że przy ustawianiu automatu musisz najpierw wybrać lokalizację muzyki a dopiero później uaktywnia się opcją wybierania lokalizacji zdjęć
0 Like
laufer100
Journeyman
Opcje
Nie ma wcale opcji klipów mp4 które telewizor normalnie odtwarza z usb, a nawet domyślnie po wskazaniu usb jest opcja odczytu mp4 i chcąc przeglądać zdjęcia czy muzykę trzeba przełączyć na żądany format plików
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@laufer100, to jest starszy model telewizora, całkiem możliwe, że ta funkcja po prostu jest w ten sposób okrojona i nie była rozwijana dla tego modelu.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

laufer100
Journeyman
Opcje
No to by było takie kiepskie skoro telewizor smart, funkcja jest, nawet aktywna ale... nie działa... koszt usprawnienia jest kompletnie żaden skoro w sumie oprogramowanie jest, pliki ręcznie czyta, wiec pozostaje tylko odpalenie programowe
0 Like
laufer100
Journeyman
Opcje
Dla potomności.... przeskoczyłem problem podpinając Chromecasta. Telewizor włącza się na hdmi pod który podpięty jest Chromecast a z komputera odpalony jest filmik który ma być odtwarzany (komputer uruchomiony całą dobę, tak mam)