Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak odtwarzania z pendrive filmów stworzonych w Capcut

(Temat utworzony: 16-11-2024 08:28 AM)
431 Wyświetlenia
Sali30
Apprentice
Opcje

Cześć, mam problem z odtwarzaniem na tv filmów z USB utworzonych z aplikacji Capcut. Filmy zawierają zmontowane zdjęcia, ścieżkę muzyczną oraz nagrania i są kodowane w H. 264 i zapisane w formacie MP4. Przy próbie odpalenia na tv wyświetla się komunikat że plik nie jest w tej chwili wspierany. Dziwne jest to o tyle że drugi plik nagrany w ten sam sposób z Capcut odtwarza się normalnie i bez problemów - jedyna różnica to taka że ten który się odtwarza był nagrywany na laptopie z Windows 7, a ten z problemami na laptopie z Windows 10. Próba o wskazówki, bo pomoc Samsunga niewiele wniosła. 

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Czy plik "z problemami" daje się odtwarzać na innych urządzeniach? Jeśli jakiś odtwarzacz obsluguje dany kodek (np h264) to nie powinno mieć znaczenia w jakiej aplikacji (wersji) i systemie został ten plik utworzony. Nie słyszałem, żeby istniały różne wersje kodeka h. 264. A CC regularnie publikuje kolejne wersje programu, nie zliczę ile ich bylo, najpierw w W10, teraz W11 i wszystkie moje pliki, od tych najwcześniejszych, odtwarzają się wszędzie bez problemu... Jeśli masz jeszcze ten plik w aplikacji - spróbuj wyeksportować go jeszcze raz pod inną nazwą...

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
Rozwiązanie
Sali30
Apprentice
Opcje

Dzięki. Miałeś rację pomogło ponowne weksportowanie pliku. Co prawda dopiero za 5 razem zaskoczyło ale najważniejszy jest efekt końcowy. Moje spostrzeżenia: odznaczyłem tryb proxy w CC i to chyba pomogło, bo po weksportowaniu, ikona pliku pojawiła się tak jakby w klatce filmowej i to chyba oznacza że tv mógł to zidentyfikować jako film a nie jak wcześniej jako zdjęcie. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sali30, Porównaj oba pliki za pomocą Mediainfo. W czymś musi być różnica, skoro TV nie radzi sobie z jednym plikiem.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Sali30  Czy na obu systemach masz tę samą wersję aplikacji Capcut? Sprawdzałeś nagranie czy z W10 odtwarza się na W7? Tak jak już kolega @kamil40013  wspomniał to problem jest po stronie pliku a nie TV.

Rozwiązanie
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Czy plik "z problemami" daje się odtwarzać na innych urządzeniach? Jeśli jakiś odtwarzacz obsluguje dany kodek (np h264) to nie powinno mieć znaczenia w jakiej aplikacji (wersji) i systemie został ten plik utworzony. Nie słyszałem, żeby istniały różne wersje kodeka h. 264. A CC regularnie publikuje kolejne wersje programu, nie zliczę ile ich bylo, najpierw w W10, teraz W11 i wszystkie moje pliki, od tych najwcześniejszych, odtwarzają się wszędzie bez problemu... Jeśli masz jeszcze ten plik w aplikacji - spróbuj wyeksportować go jeszcze raz pod inną nazwą...
0 Like
Sali30
Apprentice
Opcje

Dzięki. Porównałem, ale obydwa pliki nie różnią się niczym poza nazwą. 

0 Like
Sali30
Apprentice
Opcje

Dzięki. Obydwa pliki odtwarzają się na laptopach bez problemu.

0 Like
Rozwiązanie
Sali30
Apprentice
Opcje

Dzięki. Miałeś rację pomogło ponowne weksportowanie pliku. Co prawda dopiero za 5 razem zaskoczyło ale najważniejszy jest efekt końcowy. Moje spostrzeżenia: odznaczyłem tryb proxy w CC i to chyba pomogło, bo po weksportowaniu, ikona pliku pojawiła się tak jakby w klatce filmowej i to chyba oznacza że tv mógł to zidentyfikować jako film a nie jak wcześniej jako zdjęcie.