Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aktualizacja oprogramowania przez USB

(Temat utworzony: 20-02-2018 01:16 PM)
277469 Wyświetlenia
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć, 

W związku z dużą ilością zapytań odnośnie aktualizacji oprogramowania, postanowiliśmy przygotować prezentację video, która wskazuje jak pobrać plik aktualizacji na systemie Windows. Zachęcamy do oglądania!

Dodatkowo pod video znajdziecie instrukcję krok po kroku jak przeprowadzić aktualizację na systemie Windows, jak również jak skorzystać z pliku akutalizacji korzystając z innego systemu operacyjnego.

Instrukcja krok po kroku dla sytemu Windows:

1. Wejdź na stronę: http://www.samsung.pl/

2. W prawym górnym rogu, używając lupy wprowadź kod modelu swojego TV (Model Code) i wybierz "Podręcznik użytkowania":

1.jpg

3. Jeśli korzystasz z sytemu Windows, wybierz plik z dopiskiem "All Windows", a pobierzesz plik o rozszerzeniu .exe

2.jpg

4. Pobierz Upgrade File (USB type).

5. Kliknij x2 plik .exe co spowoduje wypakowanie plików.

6. Skopiuj lub przenieś folder na pendrive, jednak nie umieszczaj go w innych podfolderach. Jeśli umieścisz folder operogramowania w innych folderze na dysku USB, telewizor go nie znajdzie.

7. Podłącz PenDrive do TV.

8. Z menu telewizora wybierz:
Pomoc techniczna > Aktualizacja oprogramowania > Aktualizuj teraz

Tv zapyta czy wyszukać aktualizację na nośniku USB, wybieramy “Tak”

Proces aktualizacji z użyciem systemu operacyjnego innego niż Windows, lub gdy korzystamy z pliku "All OS" na systemie Windows:

1. Wejdź na stronę: http://www.samsung.pl/

2. W prawym górnym rogu, używając lupy wprowadź kod modelu swojego TV (Model Code) i wybierz "Podręcznik użytkowania".

3. Wybierz plik z dopiskiem "All OS".3.jpg

4. Pobrana paczka będzie miała rozszerzenie .zip

5. Wypakuj archiwum

6. Skopiuj lub przenieś wypakowany plik aktualizacji z rozszerzeniem .msd bezpośrednio na dysk pendrive bez użycia folderów.

7. Podłącz PenDrive do TV.

8. Z menu telewizora wybierz:
Pomoc techniczna > Aktualizacja oprogramowania > Aktualizuj teraz

Tv zapyta czy wyszukać aktualizację na nośniku USB, wybieramy “Tak”

Przejdź do rozwiązania
247 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Kaczek69 nie wszystkie nowe aplikacje są dostępne na starsze modele. I trzeba się niestety z tym pogodzić. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Pecurek
Apprentice
Opcje

ja suguruje pozew zbiorowy przeciwko samsungowi za celowe postarzanie produktu przez nowe "aktualizacje". Na 1290 moj q9fn sie teraz zachowuje jak krawędziówka i jest widoczny duży spadek jakości obrazu.. blokada powrotu do starszej wersji oprogramowania daje do myślenia.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rabtosz To zostało poprawione wer 1280.

• PVR został ulepszony pod kilkoma względami.
  • Naprawiono błąd w połączeniu z SKY Q (migotanie).
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Pecurek  napisał(a):

ja suguruje pozew zbiorowy przeciwko samsungowi za celowe postarzanie produktu przez nowe "aktualizacje". Na 1290 moj q9fn sie teraz zachowuje jak krawędziówka i jest widoczny duży spadek jakości obrazu.. blokada powrotu do starszej wersji oprogramowania daje do myślenia.

@Pecurek  Czy ktoś cię zmuszał do aktualizacji do wer 1290 ?

• Naprawiono błąd w połączeniu z SKY Q (migotanie).
  • Poprawiono automatyczne wykrywanie HDMI.
  • Optymalizacja pamięci dla NU7400/7500.
  • Naprawiono błąd, który powodł, że freesync może powodować ponowne uruchomienie komputera.
0 Like
Kaczek69
Student
Opcje

W sensie że mam dobre sprawne urządzenie, na którym mogę oglądać al jazirre, BBC, i że 200 innych gówien, ale już nic innego bo "jest stary"? Mam kupić nowy ? Poprzednio też tak było, APK HBO nie działała, więc nowy. Ciekawe czy Netflix będzie działać na nowym

0 Like
Kaczek69
Student
Opcje
Jestem za! To jest nie do pomyślenia. Trzeba na FB się skrzyknąć
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kaczek69, Jaką masz wersję firmware ? Czy możesz podać dokładny model TV ? 

0 Like
Pecurek
Apprentice
Opcje
Kaczek69
Student
Opcje

DSC_0403.JPG

Wersja najnowsza, 2900, o dziwo poszła przez OTA. Ale chyba kilka dni temu jak zacząłem kombinować z upem przez usb

0 Like
ju7000
Apprentice
Opcje
Spróbuj w menu ustawienia zalogować się login: develop, hasło: develop (obydwa bez e na końcu), wtedy mogą się pojawić pewne apki normalnie niewidoczne (dla mnie np. DS Video apka do NAS Synology).
Inny sposób to wejście w menu zaawansowane i inicjalizacja telewizora jako inny kraj niż Polska (np. jako UK), wtedy wiele apek innych się pojawia skierowanych na inne rynki.
Co do firmware patrz na datę wydania, czasem niby numer FW taki sam (nie widać cyferki po kropce), a data wydania nowsza, np na serię JU ostatnio z grudnia 2019 r. (chyba po półtora roku od poprzedniej aktualizacji).
Ja zwykle szukam na stronach samsung uk, ale na polskich też można.
0 Like