06-12-2021 09:41 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witajcie,
Telewizor to TV QLED QE65Q77AAT. Do niedawna miałem podłączony tylko Internet i przez HDMI dekoder ORANGE. Dekoder był rozpoznawany, jak o TV ORANGE. Ostatnio dokupiłem amplituner yamaha rx-v4a i podłączyłem zgodnie z instrukcją pomiędzy dekoder a TV. I zaczęły się problemy: najpierw nierozpoznane urządzenie, po ustawieniu ręcznym amplitunera obraz i dźwięk ruszył. Ale po wyłączeniu i załączeni znowu czarny ekran. Ponowne podłączenie i po dłuższym czasie TV rozpoznał amplituner jako "CYFROWY POLSAT" - kliknąłem OK i działało. Ale następnego dnia znowu czarny ekran, a po włączeniu nieznane urządzenie. Amplituner połączyłem przez HDMI z eARC. Yamaha nowa z salonu i wszystkie inne funkcje działają. Z resztą jak TV ją rozpoznał to też obraz i dźwięk przestrzenny był OK. Już nie wiem co zrobić? Spróbuję jeszcze kupić nowy kabel HDMI, ale może jest jakiś patent na stabilne rozpoznawanie urządzenia?
Pozdrawiam, B.
06-12-2021 10:00 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
07-12-2021 11:07 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
24-11-2024 09:46 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Żeby wróciły ikony danego urządzenia trzeba zrobić kalibrację pilota z podłączonym urządzeniem żeby mógł pilot Samsunga sterował dekoderem lub innym urządzeniem podłączonym bezpośrednio do tv...niestety nawet support od Samsunga tego nie potrafił wyjaśnić
24-11-2024 09:52 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Copretti Na czy polega ta kalibracja pilota? Pierwsze słyszę o czymś takim?
24-11-2024 09:57 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wchodzimy w podłączone urządzenia następnie konfiguracja uniwersalnego pilota i wybieramy dany port HDMI, sprawdzamy czy np pilot może zmienić kanał w dekoderze jeśli tak to akceptujemy i klikamy gotowe, wtedy na stronie głównej jeśli mieliśmy tylko ikonę HDMI zmienia się np na kolorową Polsat box lub innego urządzenia które konfigurowalismy...u mnie są teraz kolorowe ikony Polsat box i Xboxa