Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

HDMI "Brak sygnału"

(Temat utworzony: 27-08-2019 10:14 PM)
19260 Wyświetlenia
Crisao
First Poster
Opcje

Witajcie,

Mam problem z podłączeniem czegokolwiek pod HDMI do telewizora Q7FN. Gdy podłączam laptopa albo PS3 przez HDMI do Boxa One Connect to tv wykrywa nowe urządzenie, ale po chwili ładowania wyświetla na ekranie "Brak sygnału". Sprawdzałem wszystkie porty HDMI i jest to samo, sprawdzałem też różne kable i jest to samo. Czy ktoś może mi pomóc jak to rozwiązać ? Box widzi, że coś jest jest podpięte do portu HDMI, bo wyświetla mi w menu. Rozróżnia również czy dane urządzenie jest włączone czy wyłączone. Ale jak już je wybiorę to waśnie pojawia się "Brak sygnału". Z kablem One Connect chyba nic nie jest, bo serwisy streamingowe śmigają, aż miło.

0 Like
26 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Crisao co do laptopa, to w cleu wysłania sygnalu na tv musisz konfigurować ustawienia w systemie.

W przypadku konsoli sprawdź ustawienia na wyjściu sygnału.

Przeprowadź próbę na innym kablu, odłącz telewizor od prądu na kilka minut. Jeżeli to nie pomoże zresetuj go.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Crisao
First Poster
Opcje

Ustawienia na laptopie mam skonfigurowane, żeby podłączyć do telewizora (na codzień lapka mam podłączonego do monitora Dell po HDMI i działa). PS3 też restartowałem ustawienia, żeby dostosowała się do telewiora. Nic to nie dawało.

Zrestartowałem telewizor do ustawień fabrycznych i nic się nie zmieniło.

Cały czas telewizor widzi, że coś jest podłączone do danego portu HDMI, ale opisuje jako NIEZNANE. A gdy to urządzenie wybieram z menu, to po chwili ładowania wyświetla się jako "BRAK SYGNAŁU". Co może za to odpowiadać ?

Pewnie skończy się wizytą w serwisie, bo chyba to będzie coś ze sprzętem a nie oprogramowaniem.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Crisao spróbuj jeszcze pobodłączeniu urządzeń i zresetowaniu tv odłączyć go od prądu na kilka minut. 

Czy próbowałeś z innymi kablami?

Jak u ciebie z aktualnością oprogramowania? Czy tv ma taką wersję jaka widnieje na stronie wsparcia?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Mrukas
First Poster
Opcje

Rozwiązał Pan problem? Jeśli tak, to jak? Mam dokładnie ten sam problem. Próbowałem już wszystkich metod i nic nie pomaga:(

0 Like
Crisao
First Poster
Opcje

Problemem był kabel One Connect. W jednym miejscu był delikatnie uszkodzony i to wystarczyło, że nie przesyłał sygnału m.in. z portów HDMI, natomiast zasilanie było dostarczane. Serwisy streaming’owe działają, bo nadajnik wifi jest w tv a nie w boxie. Po wymianie kabla One Connect porty HDMI zaczęły działać. 

0 Like
Mrukas
First Poster
Opcje

Gdzie można taki kabel kupić? Rozumiem że to ten cienki, nie ten ***** zasilający? U mnie wygląda to tak, że wszystko działa oprócz hdmi. Żadne gniazdo hdmi nie działa 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mrukas  Taki kabel można zakupić w serwisie lub w sklepie North koszt około 631 zł.

Mrukas
First Poster
Opcje

Kurde, cena ładna a pewności nie ma że to akurat to 😞 rozumiem, że to ten cienki kabel? Nie ten zasilający?

0 Like
Crisao
First Poster
Opcje

U mnie to jest jeden kabel One Connect. Czyli z boxa do telewizora idzie JEDEN półprzezroczysty kabel, którym przesyłane jest zasilanie i media.

0 Like