20-02-2018 01:16 PM – ostatnio edytowany 08-08-2019 02:08 PM przez RadekK
Cześć,
W związku z dużą ilością zapytań odnośnie aktualizacji oprogramowania, postanowiliśmy przygotować prezentację video, która wskazuje jak pobrać plik aktualizacji na systemie Windows. Zachęcamy do oglądania!
Dodatkowo pod video znajdziecie instrukcję krok po kroku jak przeprowadzić aktualizację na systemie Windows, jak również jak skorzystać z pliku akutalizacji korzystając z innego systemu operacyjnego.
Instrukcja krok po kroku dla sytemu Windows:
1. Wejdź na stronę: http://www.samsung.pl/
2. W prawym górnym rogu, używając lupy wprowadź kod modelu swojego TV (Model Code) i wybierz "Podręcznik użytkowania":
3. Jeśli korzystasz z sytemu Windows, wybierz plik z dopiskiem "All Windows", a pobierzesz plik o rozszerzeniu .exe
4. Pobierz Upgrade File (USB type).
5. Kliknij x2 plik .exe co spowoduje wypakowanie plików.
6. Skopiuj lub przenieś folder na pendrive, jednak nie umieszczaj go w innych podfolderach. Jeśli umieścisz folder operogramowania w innych folderze na dysku USB, telewizor go nie znajdzie.
7. Podłącz PenDrive do TV.
8. Z menu telewizora wybierz:
Pomoc techniczna > Aktualizacja oprogramowania > Aktualizuj teraz
Tv zapyta czy wyszukać aktualizację na nośniku USB, wybieramy “Tak”
Proces aktualizacji z użyciem systemu operacyjnego innego niż Windows, lub gdy korzystamy z pliku "All OS" na systemie Windows:
1. Wejdź na stronę: http://www.samsung.pl/
2. W prawym górnym rogu, używając lupy wprowadź kod modelu swojego TV (Model Code) i wybierz "Podręcznik użytkowania".
3. Wybierz plik z dopiskiem "All OS".
4. Pobrana paczka będzie miała rozszerzenie .zip
5. Wypakuj archiwum
6. Skopiuj lub przenieś wypakowany plik aktualizacji z rozszerzeniem .msd bezpośrednio na dysk pendrive bez użycia folderów.
7. Podłącz PenDrive do TV.
8. Z menu telewizora wybierz:
Pomoc techniczna > Aktualizacja oprogramowania > Aktualizuj teraz
Tv zapyta czy wyszukać aktualizację na nośniku USB, wybieramy “Tak”
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
27-08-2019 05:26 PM
@Gwiazdorek Czy masz taki firmware wer 2890 ? a poza tym masz już opisane jak to zrobić
https://eu.community.samsung.com/t5/Telewizory/Aktualizacja-oprogramowania-przez-USB/td-p/418856
29-11-2019 12:20 PM
Wątek wprawdzie dotyczy aktualizacji przez USB jednak nie mogąc odnależć dotyczącego OTA zapytam Was o możliwość aktualizacji przez internet. Posiadam 65Q70R podłączony do internetu i od ponad dwóch miesięcy nie znajduje nowej wersji oprogramowania do tego modelu , dlaczego tak się dzieje ? Samsung nie wysyła już aktualizacji wia internet?
29-11-2019 12:25 PM
Aktualizacje via OTA pojawiają się z dużym opóżnieniem. Niektóre mogą się nie pojawić. Stąd warto korzystać, ze stron wsparcia.
24-12-2019 02:11 PM
Nie chce działać mi plik filmowy mkv nadal po tej aktualizacji! 😠
24-12-2019 02:14 PM
@gqx Może napisz, jaki masz model TV i jaką masz wersje firmware ?
27-12-2019 07:27 PM
podepne sie i zapytam, a jak z "deaktulalizacją" obecnie moj q9fn w trybie gra wyświetla fatalny obraz ( 1290 ) w 1270 to działało o niebo lepiej.. teraz hdr jest ciemny strasznie i sie trzeba bawic gammą i kontrastem żeby uzyskać w miare normalny obraz.. a zabawa gammą i CE rozwala efekt HDR.
27-12-2019 08:41 PM
@Pecurekm, Oficjalnie nie można powrócić do starszej wersji oprogramowania. Pozostaje Ci zgłoszenie tego błędu firmie Samsung i wyczekiwanie na aktualizację, która rozwiąże ten problem.
31-01-2020 03:23 PM
Jestem właścicielem TV Samsung the Frame z wersją oprogramowania 1280 zakupionego w lipcu 2019. W listopadzie 2019 pojawiła się na stronie wersja oprogramowania 1280.5. Czy ktoś się orientuje co zmienia przedmiotowa aktualizacja lub gdzie mogę odnaleźć takową informację?
31-01-2020 03:40 PM
@Rabtosz sprawdź dokładnie informacje w tv, bo 1280 i 1280.5 to ta sama wersja, pierwszym przypadku zapisana w skrócie.
31-01-2020 04:23 PM
mam tv samsung ue40h6400 chciałem wykupić usługę tvn24 która to wymaga aplikacji swojej. Aplikacji tej nie ma na moim tv, nie mam jak jej wyszukać w tv, mam najnowszy firmware, jakieś sugestje ?