Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aktualizacja oprogramowania przez USB

(Temat utworzony: 31-01-2020 04:23 PM)
937 Wyświetlenia
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć, 

W związku z dużą ilością zapytań odnośnie aktualizacji oprogramowania, postanowiliśmy przygotować prezentację video, która wskazuje jak pobrać plik aktualizacji na systemie Windows. Zachęcamy do oglądania!

Dodatkowo pod video znajdziecie instrukcję krok po kroku jak przeprowadzić aktualizację na systemie Windows, jak również jak skorzystać z pliku akutalizacji korzystając z innego systemu operacyjnego.

Instrukcja krok po kroku dla sytemu Windows:

1. Wejdź na stronę: http://www.samsung.pl/

2. W prawym górnym rogu, używając lupy wprowadź kod modelu swojego TV (Model Code) i wybierz "Podręcznik użytkowania":

1.jpg

3. Jeśli korzystasz z sytemu Windows, wybierz plik z dopiskiem "All Windows", a pobierzesz plik o rozszerzeniu .exe

2.jpg

4. Pobierz Upgrade File (USB type).

5. Kliknij x2 plik .exe co spowoduje wypakowanie plików.

6. Skopiuj lub przenieś folder na pendrive, jednak nie umieszczaj go w innych podfolderach. Jeśli umieścisz folder operogramowania w innych folderze na dysku USB, telewizor go nie znajdzie.

7. Podłącz PenDrive do TV.

8. Z menu telewizora wybierz:
Pomoc techniczna > Aktualizacja oprogramowania > Aktualizuj teraz

Tv zapyta czy wyszukać aktualizację na nośniku USB, wybieramy “Tak”

Proces aktualizacji z użyciem systemu operacyjnego innego niż Windows, lub gdy korzystamy z pliku "All OS" na systemie Windows:

1. Wejdź na stronę: http://www.samsung.pl/

2. W prawym górnym rogu, używając lupy wprowadź kod modelu swojego TV (Model Code) i wybierz "Podręcznik użytkowania".

3. Wybierz plik z dopiskiem "All OS".3.jpg

4. Pobrana paczka będzie miała rozszerzenie .zip

5. Wypakuj archiwum

6. Skopiuj lub przenieś wypakowany plik aktualizacji z rozszerzeniem .msd bezpośrednio na dysk pendrive bez użycia folderów.

7. Podłącz PenDrive do TV.

8. Z menu telewizora wybierz:
Pomoc techniczna > Aktualizacja oprogramowania > Aktualizuj teraz

Tv zapyta czy wyszukać aktualizację na nośniku USB, wybieramy “Tak”

247 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
Andii11
Explorer
Opcje

Wątek wprawdzie dotyczy aktualizacji przez USB jednak nie mogąc odnależć dotyczącego OTA  zapytam Was o możliwość aktualizacji przez internet. Posiadam 65Q70R podłączony do internetu i od ponad dwóch miesięcy nie znajduje nowej wersji oprogramowania do tego modelu , dlaczego tak się dzieje ? Samsung nie wysyła już aktualizacji wia internet?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Aktualizacje via OTA pojawiają się z dużym opóżnieniem. Niektóre mogą się nie pojawić. Stąd warto korzystać, ze stron wsparcia.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
gqx
Pathfinder
Opcje

Nie chce działać mi plik filmowy mkv nadal po tej aktualizacji! 😠

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gqx  Może napisz, jaki masz model TV i jaką masz wersje firmware ?

0 Like
Pecurek
Apprentice
Opcje

podepne sie i zapytam, a jak z "deaktulalizacją" obecnie moj q9fn w trybie gra wyświetla fatalny obraz ( 1290 ) w 1270 to działało o niebo lepiej.. teraz hdr jest ciemny strasznie i sie trzeba bawic gammą i kontrastem żeby uzyskać w miare normalny obraz.. a zabawa gammą i CE rozwala efekt HDR.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pecurekm, Oficjalnie nie można powrócić do starszej wersji oprogramowania. Pozostaje Ci zgłoszenie tego błędu firmie Samsung i wyczekiwanie na aktualizację, która rozwiąże ten problem.

0 Like
Rabtosz
Student
Opcje

Jestem właścicielem TV Samsung the Frame z wersją oprogramowania 1280 zakupionego w lipcu 2019. W listopadzie 2019 pojawiła się na stronie wersja oprogramowania 1280.5. Czy ktoś się orientuje co zmienia przedmiotowa aktualizacja lub gdzie mogę odnaleźć takową informację?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Rabtosz sprawdź dokładnie informacje w tv, bo 1280 i 1280.5 to ta sama wersja, pierwszym przypadku zapisana w skrócie. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Kaczek69
Student
Opcje

mam tv samsung ue40h6400 chciałem wykupić usługę tvn24 która to wymaga aplikacji swojej. Aplikacji tej nie ma na moim tv, nie mam jak jej wyszukać w tv, mam najnowszy firmware, jakieś sugestje ?

0 Like