19-05-2018 06:56 PM
Witam,
jeżeli zdubluję temat, przepraszam. Szukałam, lecz nie znalazłam.
Sprawa ma się następująco:
we wtorek ostatni raz prałam w pralce i śmigała bez problemu.
Dziś nastawiłam program i chciałam go włączyć, włączyła się blokada drzwiczek, czerwony kluczyk na wyświetlaczu i na tym koniec. Pralka pracowała, jakby chciała nabrać wodę, lecz nic nie leciało.
Sprawdziłam zawór - w porządku.
Wyczyściłam wszystkie filtry - były ok.
Pralka ma 10 mcy, żadnych dotąd problemów, i żadnych błędów.
Próbowałam jeszcze kilka razy i nic.
I za jakiś czas, podczas kręcenia programatorem, wyświetlił się błąd na wyświetlaczu, i teraz nawet programu nie ustawię. Szukałam tego błędu, lecz nic nie znalazłam, może źle go odczytuję?
Czy mogę prosić o wskazówki, co dalej mam robić?
Pozdrawiam i dziękuję
06-09-2018 03:19 PM
Cześć Prox,
To o czym mówisz, jest faktycznie niepokojące. W jaki sposób masz podłączone urządzenie? Przez przedłużacz czy bezpośrednio do gniazdka? Czy Twoja pralka jest w jakiś sposób obudowana? Resetowałeś urządzenie poprzez odłączenie od zasilania?
06-09-2018 08:37 PM — edytowano 06-09-2018 08:40 PM
Witam, pralka jest podłączona bezpośrednio do gniazdka, nie jest zabudowana, jest wypoziomowana iiI została zrobiona kalibracja. Został zrobiony reset ii narazie wszystko działa . Ale wydaje mi się że jest mało prawdopodobne że pralka sama się naprawiła . Pewnie prędzej czy później problem powróci
06-09-2018 08:52 PM
Czy mamy czekać do następnej awari ? Czy zgłosić to do serwisu ???
07-09-2018 03:52 PM
Prox, błąd ten może się pojawiać po prostu z przegrzania grzałki. Na ten moment lepiej będzie poczekać. Jeżeli pojawi się raz jeszcze, zapraszam do kontaktu z infolinią Samsung, w celu wygenerowania zgłoszenia serwisowego. Przygotuj wcześniej dane z tabliczki znamionowej (model i numer seryjny) oraz datę zakupu.
11-04-2020 08:14 AM – ostatnio edytowany 11-04-2020 01:13 PM przez EwaK
-tez mam problem z tymi *** drzwiami w takiej samej pralce. po wylaczeniu tego badziewia swieci sie czerwony klucz juz chyba z 15 minut i nie da sie otworzyc drzwi. Po drugie podejrzewam ze grzałka tez jest dawno *** i nie grzeje nawet przy 60stopniach szybka caly czas zimna pranie tez... jak wylaczyc ten czerwony klucz na stale ?
11-04-2020 01:19 PM
@MaroniMw na początku zachęcam do zachowania kultury wypowiedzi. Nie widzę powodu do używania takich słów.
Klucz oznacza, że urządzenie nie odprowadziło do końca wody. Zacznij od wyczyszczenia filtra, przelania wodą węża odpływowego, przepłukania odpływu i zweryfikowania, czy odpływ znajduje się między 60 a 90 cm.
Nie sprawdzisz temperatury prania, dotykając drzwi, płukanie też się odbywa w zimnej wodzie, więc pranie jak najbardziej może być zimne. Nastaw program bawełna na 90 i sprawdź temperaturę, dotykając węża odpływowego po około 15 minutach od rozpoczęcia cyklu. Jeżeli będzie zimny, faktycznie może być problem z grzałką lub zasilaniem.