19-05-2018 06:56 PM
Witam,
jeżeli zdubluję temat, przepraszam. Szukałam, lecz nie znalazłam.
Sprawa ma się następująco:
we wtorek ostatni raz prałam w pralce i śmigała bez problemu.
Dziś nastawiłam program i chciałam go włączyć, włączyła się blokada drzwiczek, czerwony kluczyk na wyświetlaczu i na tym koniec. Pralka pracowała, jakby chciała nabrać wodę, lecz nic nie leciało.
Sprawdziłam zawór - w porządku.
Wyczyściłam wszystkie filtry - były ok.
Pralka ma 10 mcy, żadnych dotąd problemów, i żadnych błędów.
Próbowałam jeszcze kilka razy i nic.
I za jakiś czas, podczas kręcenia programatorem, wyświetlił się błąd na wyświetlaczu, i teraz nawet programu nie ustawię. Szukałam tego błędu, lecz nic nie znalazłam, może źle go odczytuję?
Czy mogę prosić o wskazówki, co dalej mam robić?
Pozdrawiam i dziękuję
19-05-2018 10:42 PM
Odłączyć od zasilania na kilka minut. Spróbować ponownie.
19-05-2018 10:51 PM — edytowano 19-05-2018 10:52 PM
Tak zrobiłam. Błąd się pojawia zaraz po włączeniu pralki.
Mąż teraz sprawdzał wąż, normalnie drożny.
20-05-2018 03:51 PM
Znalazłem coś takiego: "HC - Heater Error - Power off the washer. After 1 minute, restore power, and restart the cycle. If the code returns, service is required".
Grzałka padła po 10 miesiącach? Słabo.
21-05-2018 03:27 PM
Cześć martha34,
Błąd który się u Ciebie pojawia jest związany z problemem z grzałką, jeżeli reset urządzenia nie pomógł to konieczne będzie wezwanie serwisu. Zapraszam Ciebie do kontaktu z infolinią, konsultant wezwie dla Ciebie technika.
23-05-2018 08:46 PM
Był dziś serwis.
Włącza pralke a tam zero błędu ( w niedzielę ostatni raz próba uruchomienia i bez zmian). Sprawdził wszystko, grzałka ok. Włączył program i normalnie się uruchomił. Zakończył się. Serwis pojechał. Włączyłam pranie, pięknie wyprało. Włączyłam drugi i może po 20 minutach znów wyskoczył błąd HC . I sytuacja jak poprzednio. Resetuję pralkę, włączam program, startuje i za chwilę błąd.
Dzwoniłam do Pana i nie ma pojęcia co może być nie tak, bo prało normalnie.
Spuściłam wodę awaryjnym wężykiem i wyjęłam mokre niewyprane pranie. I załamka no 😞
24-05-2018 10:39 AM
Czy to jest pralka z dwoma złączkami wody (zimna i ciepła)?
24-05-2018 01:49 PM
Hej martha34,
Napisałem do Ciebie wiadomość prywatną, przeczytaj w wolnej chwili
24-05-2018 01:52 PM
Nie. tylko z zimną.
Serwis będzie dopiero w przyszłym tygodniu ponownie.
06-09-2018 06:24 AM
Witam, czy serwis rozwiązał problem błędu HC ? Wczoraj kupiliśmy pralkę i po drugim praniu w temp. 60° pojawił się błąd HC. Po drugim praniu takie problemy.