01-03-2025 03:26 PM — edytowano 01-03-2025 03:30 PM
Absolutnie NIE POLECAM lodówek Samsung, a zwłaszcza modelu Samsung BRB30715DWW. Skandaliczna jakość produktu: lodówka popsuła się dokładnie 6 tygodni (!!!) po okresie gwarancji i nadaje się wyłącznie na śmietnik.
Wezwany na własny koszt autoryzowany serwis Samsung potrzebował dwóch wizyt, żeby zdiagnozować nieszczelność układu chłodzenia w niedostępnym miejscu. Sprzęt który ma ledwo ponad 2 lata nienaprawialny, ponad 3 tysiące złotych w błoto. Podczas urządzania nowego mieszkania wydalismy ponad 22 tysiące złotych na różne sprzęty RTV i AGD Samsunga z wyższej półki cenowej - to był błąd. Pralka i suszarka Samsung zdążyły zaliczyć awarie już podczas pierwszego roku działania, o tyle dobrze, że jeszcze podczas trwania okresu gwarancji.
Podsumowując: 2 lata po zakupie i połowa sprzętów zdążyła już być w serwisie, w tym lodówka, która nadaje się tylko na złom. Czy warto kupować sprzęty Samsunga? Odpowiedzcie sobie sami. Już pomijam konieczność demontażu frontów praktycznie nowej zabudowy kuchennej i stracone 4 tygodnie na wymienianiu maili i telefonach do producenta, sklepu i serwisu. Customer experience w wykonaniu Samsunga na poziomie bazarowego straganu: to, że lodówki Samsung psują się zaraz po okresie gwarancji jest dla producenta widocznie standardową sytuacją, a skoro ani gwarancja ani rękojmia sklepu już nie obowiązują to klient może spadać na drzewo. Próbowaliśmy zarówno u producenta - który odesłał nas do sklepu, który sprzedał sprzęt - RTV EURO AGD - kompletnie nie poczuwa się do pomocy, zamykając zgłoszenie jako, że rekojmia minęła. Samusung równiez się nie poczuwa.
Czyli mam rozumieć, że Samsung wymusza na kliencie, że co dwa lata ma wymieniać sprzęt i mam oszczędzać 22k PLN na ich nowe sprzęty? Czy jeśli ktoś to czyta - czy to jest normalne? Może warto dodać na stronie producenta, aby klient przygotował się na wymianę sprzętu po dwóch latach - bo po prostu jest planowane postarzanie produktu i właściwie, mają za nic planetę i środowisko.
01-03-2025 03:57 PM
@Anna194 Dzień dobry
Przykra sprawa Pani Anno, nie można tego chyba inaczej nazwać jak pech😔
Sam posiadam sprzęty tej firmy również zakupione w zestawie tylko nie do zabudowy i sprzęty mają już po 4 do 7 lat. Najstarsza to pralka 7 rok
01-03-2025 05:07 PM
01-03-2025 07:06 PM
01-03-2025 08:11 PM
02-03-2025
12:27 AM
– ostatnio edytowany
03-03-2025
09:14 AM
przez
OleksiiA
A ja mam VHS Samsunga i DVD....kurde....działa po dziś dzień. Lodówka 16 lat i działa, Samsung Note 4 - działa dalej, Samsunga S24U działa od roku jednak bez NOWEJ nakładki OneUI7.
02-03-2025 12:36 AM
02-03-2025
06:14 PM
– ostatnio edytowany
03-03-2025
09:17 AM
przez
OleksiiA
QLED 50" kupiony 4 lata temu i po 2 latach I tygodniu padł, matryca dostała pasków i pół ekranu przyciemnione a po kolejnych 2 tygodniach przestal startować - znam się na tym i moja diagnoza to zwarcie w matrycy przez które włączało się zabezpieczenie i już nie botowal system tylko po paru sekundach łapał restart. Do wymiany matryca - nieopłacalne, poszedl na części - już nie kupiłem Samsunga bo od 2 lat testuje TCL i jest lepszy od Samsunga, teraz mam S23 i starszego Androida o 2 generację bo Samsung celowo ociąga ONE UI7 aby zarobić na S25 przez co wkurzyli użytkowników na całym świecie... Samsung wali sobie po kolanach w pełnym biegu a potem będzie się dziwij ze klienci odeszły od niego i nie chcą kupować sprzęt od nich CELOWO POSTARZAJACYCH sprzęt aby źle działał i się psuł. Tylko ze to dzieciak nawet zrozumie.
02-03-2025 10:46 PM
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi - niektóre, co twierdzą że sprzęty są bezawaryjne - niestety mam podejrzenie bycia związanym z Samsungiem
czy jest jakiś inny sposób zwrócenia uwagi producenta? Ew. Kroki prawne - które można podjąć w tym temacie? Czy komuś się coś udało?
03-03-2025 03:49 PM
Cześć @Anna194,
Jeśli masz jakiekolwiek uwagi, albo chcesz złożyć reklamację, to najlepiej napisać do wsparcia, z jak największym kompletem danych dotyczących reklamacji- dowód zakupu, kosztorys naprawy/szkód, konkretne roszczenia itd. Taką reklamację możesz złożyć przez ten formularz:
https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/