Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy s22+ ustawienia aparatu

(Temat utworzony: 26-02-2022 06:11 PM)
28459 Wyświetlenia
Casteeel
Explorer
Opcje
Witam,
Da się jakoś ustawić żeby aparat lepsze zdjęcia robił? Nie widzę żadnych opcji do poprawy rozdzielczości czy coś, Da się polepszyć ustawienia żeby robił lepsze zdjęcia od fabrycznych ustawień? 

P.s robi całkiem nieźle, nie powiem, ale spodziewałem się lepszego boooom 😛

Pozdrawiam
160 Odpowiedzi
papaaaaaa
Journeyman
Opcje
Gdzie jest ta inteligenta optymalizacja bo nie mogę jej znaleźć?
0 Like
Krokiettrain
Voyager
Opcje
Focus
0 Like
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Proszę otworzyć aparat i kliknąć "koło zębate". Mam nadzieję, że seria A ma dostęp do tej funkcji.1713028391967.jpg1713028391990.jpg

0 Like
combot7
Navigator
Opcje

Jakie ustawienia do najlepszych zdjęć? Czy wyłączacie funkcje maksymalnej poprawy zdjęcia? 

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Ja osobiście używam funkcji maksymalnej poprawy zdjęcia, ponieważ siłą rzeczy zdjęcia i tak będą przetwarzane i wielokrotnie sztuczna inteligencja się nie myli i realnie daje dobre zdjęcia.

Oczywiście używam jeszcze kilku innych funkcji w aplikacji Camera Assistant.

Jeżeli chcemy robić zdjęcia w automatycznym trybie, to warto ustawić maksymalną opcję optymalizacji. Dzisiaj w większości za dobre efekty zdjęcia właśnie odpowiada AI/ZI/SI.

Jeżeli chcemy robić zdjęcia na szybko, to warto ustawić tę funkcję, ale jeżeli mamy dużo czasu i chcemy uchwycić jakieś piękne widoczki, to może lepiej użyć Expert RAW i takowe zdjęcie obrobić w Adobe Lightroom. No, ale jeśli nie chcemy obracać tych zdjęć i po naciśnięciu migawki chcę mieć dobre, piękne zdjęcie, to polecam ustawić tę maksymalną optymalizację z optymalizatorem scenerii.
Nomysz058PL
Voyager
Opcje
Ja mam te ustawienia i zdjęcia są znakomite.1713099021832.jpg
0 Like
combot7
Navigator
Opcje
Z Twojego screena wynika że nie używasz matrycy 50 megapikseli do zdjęć
0 Like
Nomysz058PL
Voyager
Opcje
Używam, otwórz pełnego screena.1713124533229_1713124533202_0.jpg
0 Like
combot7
Navigator
Opcje
Skąd u Ciebie 64m? S23 ma maksymalnie 50
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
To któryś z "A" mój stary A52s ma takie ustawienia (64m, tryb snapchata)... jeszcze żeby na tych 64mpix robił fajne zdjęcia to by było ekstra... (no ok, jak na średniaka robi znośne fotki)
0 Like