Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z aparatem Samsung galaxy S22+

(Temat utworzony: 22-10-2022 05:53 PM)
3865 Wyświetlenia
Lotta1986
Apprentice
Opcje

Cześć,

Mam problem z aparatem w telefonie Samsung galaxy S22+.

Podczas kręcenia filmów oraz robienia zdjęć z zoomem 1x i 3x obraz pokazywany na wyświetlaczu  cały czas skacze (możecie to zobaczyć na załączonym filmiku). Efekt jest taki że zdjęcia które robię są rozmazane a filmy wyglądają tak jakbym cały czas potrząsała telefonem.

Nie wiem czy jest to kwestia software czy hardware i np. wmontowany w aparat stablizator obrazu jest uszkodzony ale jest to nie do przyjęcia. Telefon był kupiony nowy w lipcu, ma gwarancje. Problem o którym piszę zaczął się miesiąc temu. Dodam że telefon ma aktualne oprogramowanie, aplikacja aparatu też jest aktualna. Ustawienia aparatu zerowałam i to nic nie pomogło.

Doradźcie proszę czy mogę jeszcze coś w samym telefonie pogrzebać i jakoś to naprawić, czy muszę go reklamować w serwisie ☹?

Dzięki!

65 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę wykonać kroki w poniższym linku (oczywiście pomijając, te które Pani już wykonywała 😉)

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-usługi/poradnik-problemy-z-aparatem-co-należy-zrobić...
Malik00
Pioneer
Opcje
Myślę że są problemy z optyką. Ja od dwóch tygodni mam problem z przybliżeniem. Nie łapie ostrości, dopiero po stuknięciu w telefon coś się dzieje.
Mam zamiar oddać do naprawy bo tutaj żadne resety nie pomogą.
Malik00
Pioneer
Opcje
Chociaż poczekałbym do poniedziałku, jeżeli to tel bez brandu to wyjdzie aktualizacja do androida 13 i nowy one UI.
Można liczyć że to tylko błąd oprogramowania... ale szczerze w to wątpię.
0 Like
Andzejek
Pioneer
Opcje

Ma gwarke tego Samsunga, za każdym razem jak się cos dzieje. ZA KAŻDYM :). Później prosić o zwrot gotówki i kupować nowego :smiling-face:

0 Like
Malik00
Pioneer
Opcje
Właśnie weszła stabilna wersja one UI z nowym androidem 13.
Niestety mój problem z aparatem pozostał. Więc czeka mnie serwis 😡😡😡
0 Like
sslag
Voyager
Opcje
Dość irytujące zachowanie aparatu - przy robieniu zdjęcia postaci (w trybie standardowym, nie portretowym) osoby na zdjęciu wyglądają na sztucznie wydłużone, co wygląda bardzo niekorzystnie i nienaturalnie. Szczególnie oczywiście twarze.
Czy ktoś z Was zwrócił uwagę na taki defekt? 
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie robisz przypadkiem zdjęć aparatem szerokokątnym ? Nie masz czasem włączonych filtrów - twarzy ? One korygują rysy twarzy po zrobieniu zdjęcia.

Jeśli żadne z powyższych to spróbuj wyczyścić dane aplikacji aparat.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

sslag
Voyager
Opcje
Nie, zdjęcia robione w trybie 1x, filtry twarzy wyłączone.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@sslag Hej! Czy problem występuje u Ciebie tylko w trybie poziomym czy pionowym? Sprawdź też w jakim oddaleniu się pojawia i czy jest też widoczny chociażby w trybie manualnym.

0 Like