Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z s22

(Temat utworzony: 14-05-2022 02:00 PM)
21099 Wyświetlenia
Misiek91
Pioneer
Opcje
Witam. Od momentu premiery jestem Szczęśliwym? posiadaczem modelu S22 bez plusa czy ultra. 
Od tego momentu mam kilka mniejszych bądź większych problemów z tym telefonem. A więc po kolei 🤣
1) Telefon często traci zasięg. Pomaga dopiero restart. Inaczej ja się do nikogo nie dodzwonię, nie dostaje smsow itp.
To samo z transmisja danych. 
2) Zakładam że to może być "powiedzmy" normalny objaw ale jak odpalę grę to bateria leci łeb na szyję i się grzeje. Zaznaczam że gram sporadycznie. 
3) Ostatnio podczas odebraniu połączenia telefon się zawiesił i sam zrestartował. No cóż...

Póki co chyba to wszystko. Jak coś mi się przypomni to dopisze.
Czy ktoś miał/ma podobne objawy?

Pozdrawiam.
542 Odpowiedzi
JaśFasola
Helping Hand
Opcje
Ultra też ma swoje odloty. A wydawało by się, że każdy kolejny model Samsunga powinien być coraz doskonalszy. W rzeczywistości płacimy coraz więcej za coraz mniej. Nawet aparat spieprzyli 😬
LUKE123
Helping Hand
Opcje
A co się dzieje z aparatem? Pytam z ciekawości
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Myślę że większość problemów załatwi przyszła aktualizacja oprogramowania, albo po prostu wykonanie hard resetu

Można wykonać również wipe cache partition...
JaśFasola
Helping Hand
Opcje
Aparat w trybie podstawowym do codziennych zdjęć ma tragicznie małą głębię ostrości, zdjęcia wychodzą beznadziejne. Geniusze ze społeczności radzą, żeby korzystać z trybu Pro. Tylko że wtedy aparat w smartfonie nie ma żadnego sensu. Do zdjęć Pro mam normalny aparat.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, pojawia się pytanie czy telefon posiada najnowsze oprogramowanie?
Jeśli tak lub aktualizacja nic nie zmieniła to proszę
I. Wykonać wipe cache partition ( zabieg nie usuwa danych )

|Poradnik| -> https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

II. Gdyby to nie pomogło to proszę zrobić reset do ustawień fabrycznych bez kopii zapasowej

Wchodzimy-> ustawienia-> zarządzanie ogólne -> resetowanie-> resetuj do ustawień fabrycznych

Co do zasięgu proszę spróbować wyłączyć VoLTE. Bardzo często jest ono przyczyną problemów z rozmowami czy zasięgiem

Czekamy na informację zwrotną.
JaśFasola
Helping Hand
Opcje
Jedyna pociecha, że kolejne aktualizacje usuwają najbardziej uciążliwe usterki. Ale aparat działa tak jak działał.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JaśFasola  A co się dzieje z aparatem?

JaśFasola
Helping Hand
Opcje
Przecież dobrze wiesz. W porównaniu do poprzednich modeli aparat w S22 to olbrzymi krok wstecz, tak gdzieś do Galaxy S4.
0 Like
Misiek91
Pioneer
Opcje
VoLTE wyłączyłem chwilę odpaleniu telefonu 😄 co do I metody, zdjęcia, aplikacje nie usunie?
0 Like