Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy s22+ ustawienia aparatu

(Temat utworzony: 26-02-2022 06:11 PM)
28409 Wyświetlenia
Casteeel
Explorer
Opcje
Witam,
Da się jakoś ustawić żeby aparat lepsze zdjęcia robił? Nie widzę żadnych opcji do poprawy rozdzielczości czy coś, Da się polepszyć ustawienia żeby robił lepsze zdjęcia od fabrycznych ustawień? 

P.s robi całkiem nieźle, nie powiem, ale spodziewałem się lepszego boooom 😛

Pozdrawiam
160 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Casteeel Witam. W aparacie jest opcja PRO. Wtedy sobie ustawiasz według siebie.
Casteeel
Explorer
Opcje
O dzięki fajna opcja, ale w sumie dzięki niej mogę ingerować wyłącznie w kolory obrazu, myślałem że da się jakoś polepszyć rozdzielczosc/jakość zdjecia
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ja osobiście mam ustawiony format 3:4 co do jakości samego zdjęcia dużo zależy od jego wykonania. Wiadomo że inaczej będzie w dzień i w nocy, ilość światła. Im więcej szczegółów tym lepsza jakość.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Casteeel  Cześć

Tak najlepszy format zdjęcia to będzie 3:4, również z niego korzystam. Oprócz trybu pro można jeszcze używać optymalizatora scenerii. Ten mode już w samym automacie powinien robić bardzo dobre zdjęcia, co się dokładnie z nimi dzieje? Co wychodzi źle?

Casteeel
Explorer
Opcje
Tzn źle nie jest, myślałem że rozdzielczość tych zdjęć będzie lepsza, ale może poprostu mam słabe światło rzeczywiście, pamiętam że w poprzednich wersjach s8 itp. Ustawiało się rozdzielczość zdjęć etc. Dlatego teraz pytam czy jest podobnie. Jutro w dzień przy lepszym świetle się pobawię, używam 4:3 50mpx
0 Like
SmoloA
Journeyman
Opcje
Czy istnieje możliwość robienia fotek z hdr ?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@SmoloA  Warto zajrzeć do ustawień aparatu

0 Like
SmoloA
Journeyman
Opcje
Zaglądałem ale dla trybu foto jakoś nie umiem znaleźć
0 Like
PrzemekM