Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pyłek pod szkłem aparatu

(Temat utworzony: 17-10-2022 02:50 PM)
615 Wyświetlenia
kokokola
Explorer
Opcje
Spotkał się ktoś z takim problemem jak pyłek pod szkłem aparatu w Galaxy S22? Pyłek w chwili obecnej nie wpływa na jakość zdjęć, natomiast autoryzowany serwis Samsung odradza rozklejanie urządzenia bo podczas naprawy może wpaść jeszcze więcej pyłków xD Sprzedawca (oficjalny sklep Samsung) odsyła do serwisu i tak się koło zamyka. Mam w domu dużo tańsze modele Samsunga i tam taki problem nie występuje. Jest trochę rozczarowanie.

image

9 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@kokokola Witam. Dziwi mnie trochę podejście serwisu? Tu rozkleja się sam oring z szybką do aparatu( widocznym na zdjeciu)pozatym jest to robione w warunkach sterylnych z dmuchanym powietrzem. Przy tyłu wymianach nigdy nie spotkałem się żeby dostał się jakiś pyłek a tym bardziej ich jeszcze wiecej Screenshot_20221017-145501_Chrome.jpg
kokokola
Explorer
Opcje
@Radek1989 uważasz że w moim egzemplarzu rozkleja się szkielko aparatu? Telefon ma 3 tygodnie, wydaje mi się że pyłek był od początku. Serwis twierdzi że nie mają komory bez pyłowej i różnie może być. Wydaje mi się że wszystkie szkiełka wyglądają podobnie. No to nie pozostaje mi nic innego jak wybrać się do innego serwisu.PXL_20221017_132417887_1000000262_1666013247.jpgPXL_20221015_110959249_1000000259_1666010779.jpg
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
No to nie wiem co to za serwis wymiana tego szkiełka to raptem 10minut Nie koniecznie możliwe że dostał się w jakiś sposób już przy montażu
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_  Ja mam do dzisiaj pyłek pod szkiełkiem aparatu po wizycie w autoryzowanym w serwisie.

Arrow2525
Explorer
Opcje
Wraz z tylnia klapka schodzą osłony na obiektywy więc wystarczy odkleić tylnia kalpke wyczyścić i sklepić, całość jesteś w stanie wykonać sam w domu z tym że jeśli masz to stracisz gwarancję.
0 Like
kokokola
Explorer
Opcje
Gwarancja jest bo telefon ma 3 tygodnie xD Trochę słabe że autoryzowane serwisy boją się wykonywać takich napraw bo mogą pogorszyć...
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@PrzemekM To widocznie robił to ktoś na szybko, bo nie powinno mieć to miejsca
Flamingo_
Voyager
Opcje
Serwisy boją sie robić tego, bo wg nich to jest ryzykowna naprawa. Jej naprawa polega na tym, że trzeba "rozbić" obecne szkiełko i wkleić nowe. Niby takie łatwe, ale jest ryzyko zepsucia kamery
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Flamingo Nic się nie rozbija, tylko rozkleja, taką operacje robi się na tzw. piecu podgrzewając cały telefon i spokojnie to odchodzi przy każdym telefonie w którym można wymienić samo szkiełko aparatu. Ryzyko zepsucia takiego aparatu jest znikome. No chyba że ktoś robi to w domu i na siłę.