Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z baterią i zasięgiem S22

(Temat utworzony: 21-10-2023 09:40 PM)
1625 Wyświetlenia
pepeee_01
First Poster
Opcje
Cześć wszystkim. Jestem nieszczęśliwym posiadaczem danego modelu w tytule. Po 8 miesiącach moja cierpliwość co do baterii tego urządzenia się wyczerpała. Stosując się do wszystkich poradników jakie udało mi się znaleźć, nie przełożyło się to na dłuższy czas działania baterii. Bateria grzeje się potężnie + telefon ma bardzo duży problem z zasięgiem, mieszkam w centrum miasta, przyczyna na 100% nie tkwi u operatora sieci. 

Czy w takim przypadku mogę ubiegać się o odstąpienie od umowy w ramach rękojmi i są to sensowne argumenty do takich żądań z mojej strony? Z tego co się orientuję to modele S23 nie mają takich problemów.
8 Odpowiedzi
Rudi97
Helping Hand
Opcje
To akurat prawda modele s23 nie ma tych problemów posiadam s23 ultra telefon pod obciążeniem nawet się nie robi lekko gorący bateria wytrzymuje ponad 1 dzień następnego dnia mam jeszcze 40 % baterii 🔋a jeśli chodzi o zasięg to nie mam też problemu sieć T-Mobile pełen zasięg
ELM0
Helping Hand
Opcje
Przekaż telefon do serwisu z opisem sytuacji
0 Like
kuuuucyk
Journeyman
Opcje
No dla mnie również to był niewypał. Więcej nie popełnię błędu i nie kupie samsunga. S22 to jedna wielka pomyłka, żałuję że wydałem choćby 1 PLN na ten telefon. Bateria w tym modelu to żart za który powinni oddawać ludziom pieniądze
0 Like
Miśka1989
First Poster
Opcje
Mam niestety ten sam problem, telefon już raz był na gwarancji i dalej to samo. Też zastanawiam się czy mogę odstąpić od umowy bo już mam dość
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Miśka1989 sugerowałbym ponowny kontakt z serwisem, bo jeśli 3 naprawy z wymianą tych samych częsci nie przyniosą rezultatu i problem będzie nadal występował lub jeśli serwis stwierdzi, że urządzenia nie da się naprawić, to możesz ubiegać się o wymianę sprzętu na nowy.

0 Like
pshemas1980
Pathfinder
Opcje
Moj s22u sie nie nagrzewa prawie wcale, za to czasem wystepuje problem z zasiegiem, dopiero restart tel pomaga, co do baterii to czasem musze ladowac 2x w ciagu dnia, ale duzo korzystam
0 Like
chmielu121
First Poster
Opcje
Bateria to dramat. Ładowanie 2x dziennie
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@chmielu121 Czas działania na jednym ładowaniu może się ostro różnić w zależności od tego jak korzystasz ze sprzętu. Sama sieć 5G może skracać czas działania o jakieś 10-20%. Skontaktuj się ze wsparciem technciznym i podpytaj o zdalną diagnostykę. To może być problem z aplikacjami, albo być może i z baterią:

https://www.samsung.com/pl/support/remoteservice/