Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy s22+ ustawienia aparatu

(Temat utworzony: 26-02-2022 06:11 PM)
28451 Wyświetlenia
Casteeel
Explorer
Opcje
Witam,
Da się jakoś ustawić żeby aparat lepsze zdjęcia robił? Nie widzę żadnych opcji do poprawy rozdzielczości czy coś, Da się polepszyć ustawienia żeby robił lepsze zdjęcia od fabrycznych ustawień? 

P.s robi całkiem nieźle, nie powiem, ale spodziewałem się lepszego boooom 😛

Pozdrawiam
160 Odpowiedzi
Bartas38
Helping Hand
Opcje

Cześć mam pytanie w jakim trybie wykonywać zdjęcia i jakie ustawienia wybrać S21FE?

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
To zależy. Podstawowy tryb, to 4:3/3:4, ale popularny jest także ten filmowy czyli 16:9 i Vlogowy 9:16, można też się pokusić o Full.

1. Jeżeli fotografujemy naturę, to najlepiej użyć tego z tego co wiem chyba 64MP trybu, ponieważ szczegóły będą większe, przy fotografowaniu nieba i i natury, to ta Rozdzielczość. Przy fotografowaniu osób najlepiej 12MP/podstawowy tryb.

2. Format

No, to zależy do czego chcemy ich użyć. Najpopularniejsze są teraz 4:3/3:4 i 16:9/9:16, a ja polecam oba. Jeśli chcemy komuś pokazywać takowe zdjęcia, to 16:9/9:16 lepiej użyć.

3. Ustawienia

Optymalizatora scenerii bym potestował i zdecydował. Jeżeli jest opcja Camera Assistant, a nie wiem czy jest bo nie jest we wszystkich urządzeniach, to polecam zainstalować w Galaxy Store i tam poustawiać opcje wedle własnych upodobań.

No ogólnie to kwestie względne i najlepsze ustawiania są takie, jakie leżą użytkownikowi.
Bartas38
Helping Hand
Opcje
Dziękuję 🙂
Kuba333
Navigator
Opcje
Jak byście ustawili te ustawienia fotografowania i filmowania?

image

image

image

image

0 Like
Kuba333
Navigator
Opcje
+ pytanie jak macie tutaj?Screenshot_20231120_111851_Camera.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Kuba333 Moim zdaniem nie ma tu już co przesuwać. Ja lubię mieć włączone linie siatki, ale to już tylko osobista preferencja. Znacznie łatwiej mi się łapie w ten sposób dobry kadr. Ewentualnie, jeżeli zdjęcia wyglądają blado, możesz je podkręcić optymalizatorem scenerii. Ja zwykle trzymam go wyłączonego, ale wiele osób lubi mieć go na niebiesko.

Darek26
Explorer
Opcje

A jak mam rozumieć że po aktualizacji do UI 6.0 przestał działać SPen. Nie wyzwala aparatu ani nie otwiera menu Spen. Jak rozwiązać problem? S22 ultra

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
papaaaaaa
Journeyman
Opcje
Hej, wie ktoś co zrobić by zdjęcia były ładniejsze i mały bardziej naturalny kolor?
0 Like
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Proszę wejść w Ustawienia aparatu>inteligentna optymalizacja i zaznaczyć minimalna i wyłączyć optymalizację scenerii.1713026653917.jpg

0 Like