Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wyświetlaczem

(Temat utworzony: 14-04-2021 04:59 PM)
5476 Wyświetlenia
Tomi90
Navigator
Opcje
Witam. 

Miał ktoś może kiedyś taki problem z wyświetlaczem w Galaxy s9 że przy próbie odblokowanie telefonu było całe czarne tło, tylko mały pasek u góry miał zielony kolor ? Ostatnio przy próbie balansu bieli w trybie adaptacyjnym zmieniało mi ekran na caly czarny z kolorowym paskiem u góry. Pierwszy raz mi się to pojawiło podczas aktualizacji telefonu a teraz to coraz częściej. Ekran wydaje się jakby był rozjaśniony. Najśmieszniejsze jest to że nie było żadnego upadku ani nic. Czy to może być efekt wypalania się wyświetlacza czy może wina aktualizacji ?

image

146 Odpowiedzi
Matec7
First Poster
Opcje

Mam identyczny problem od podobnego czasu co reszta, coś się zmieniło czy nadal tak samo?

0 Like
Tomi90
Navigator
Opcje
U mnie niestety nadal to samo. Zauważyłem że problem występuje przy odblokowaniu telefonu. Ale najczęściej przy otwieraniu klapki z etui Samsung LED View Cover. Dziwna sprawa bo mam jeszcze s9+ i tu wszystko działa normalnie. A w zwykłej s9 dalej dziwnie żółty ekran. Już nawet wyłączyłem filtr światła niebieskiego ale niestety dalej jasny ekran. Nie wiem jak u Was ale u mnie na zdjęciach z galerii z czarnymi elementami widać bardzo jasny czarny...
0 Like
Matec7
First Poster
Opcje
to fakt że barwy nie do końca są wyświetlane prawidłowo, myślałem że to wina jakiejś tasiemki ekranu czy coś, ale widocznie musi chhba być coś z oprogramowaniem..
0 Like
KubaPietrzak
First Poster
Opcje
u mnie dokładnie to samo od kilku dni. Czy ktoś rozwiązał problem? Reset niestety nic nie dał
0 Like
Tomi90
Navigator
Opcje
U mnie niestety dalej brak rozwiązania. Pozostaje tylko zablokować wyświetlacz i odblokować za jakiś czas. Ekran jak byl zielony tak dalej jest. Skoro kilku osobom się to dzieje to na pewno nie wina wyświetlacza...
0 Like
Evelina87r
Apprentice
Opcje

Witam 

Czy ktoś poradził sobie z problemem? Cyrki takie jak Wasze pojawiły się po ostatniej marcowej aktualizacji? Wgrywanie  softu nie pomogło. Może ktoś rozwiązał problem lub jego tel wrocil z serwisu  samsunga i ma już jakieś wskazówki co to może być?

Z góry dzięki za pomoc !

Tomi90
Navigator
Opcje
Czyli nie jestem sam. U mnie kiedyś podczas aktualizowania tel wyskoczył pasek. Ja zauważyłem że jak telefon jest obficie używany i się nagrzeje to praktycznie wcale nie da się korzystać tylko widać przeskoki z czarno-zielonego ekranu na normalny. Wyniosłem na dwor z ciekawości by się schłodził i o dziwo pomogło. Chociaż na chwilę. Hmm... może to wina baterii ? Tez juz sam nie wiem. Zwykla S9 świruje caly czas a S9+ działa normalnie. Zgłaszałem to do wsparcia technicznego ale konkretów. Ja juz nie miałem chęci się z tym męczyć i kupiłem S21 ale z chęcią bym się dowiedzial co jest grane hmm...
0 Like
Evelina87r
Apprentice
Opcje

Tez wlasnie kupilam s21, a swoją ukochana s9 dałam mężowi i taki prezent mu zafundowała ech.. u nas tel działa w ciemności normalnie (tzn kolory brzydkie ale dziala) ważne by wtedy nie włączać trybu adaptacyjnego ekranu, bo jak się sam rozjaśni w ciemności to odrazu gasnie wyświetlacz. Co też jest dziwne to, to że mam do niego oryginalne etui z klapka i po jego zamknięciu normalnie wyświetla na klapce godzinę, datę. Zagadka straszna... 

Spróbuję jeszcze odesłać go do serwisu, gwarancja co prawda minęła w lutym ale może coś poradzą... czytałam tez ze czasem tam jakas taśma między wyświetlaczem a tel puszczą...

0 Like
Tomi90
Navigator
Opcje
Ja mam Led View Cover i jak otwieram klapke i zamykam to świruje. To jak będzie wiadomo co i jak to prosimy o kontakt 🙂
0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@Tomi90 Zdejmij i załóż etui oraz wykonaj wipe cache partition poprzez tryb recovery, tu masz pomocne linki:

[Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak wejść w tryb recovery menu:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5...

[Poradnik] Soft / Hard Reset, Tryb Bezpieczny i Wipe Cache Partition:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...