Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telefon resetuje się

(Temat utworzony: 23-01-2022 11:24 PM)
9946 Wyświetlenia
bartekhyp
Apprentice
Opcje
Witam, mam od jakiegoś czasu problem że telefon się zawiesza i restartuje. W ciągu 30 minut potrafi nawet z 20 razy.  Czy to jest wina jakieś aplikacji czy jak? Posiadam telefon M31S android 11.
33 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@bartekhyp. Witam. Przyczyn może być kilka od wariowania telefonu przez jakąś aplikacje po uszkodzenie oprogramowania czy samej płyty głównej. Na początku zrobilbym pełny reset telefonu beż przywracania kopi zapasowej.
bartekhyp
Apprentice
Opcje
Robilem tak, dzień lub dwa spokoju i dalej to samo
0 Like
anonim2
Pathfinder
Opcje
Usuń kartę SD jeśli jest zainstalowana. Problem może dotyczyć błędów karty.
Naładuj telefon do 100% gdy jest wyłączony. Uruchom ponownie.
Nie instaluj żadnych nowych aplikacji ani nie przywracaj kopii zapasowej. Poużywaj kilka dni po resecie w dziewiczym stanie. Przyczyną może być aplikacja która się notorycznie wiesza w tym modelu telefonu. Nie musisz nawet jej uruchamiać by problem wystąpił. Android sam decyduje które aplikacje załaduje do pamięci i wtedy może następować crash aplikacji (tzw. FC - forced close). Generuje to logi które mogą zapychać pamięć - czy po resecie zauważyłeś by zmniejszała się ilość miejsca w telefonie na dysku?
Jeśli nic to nadal nie da, pozostaje serwis.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bartekhyp  Zobacz jeszcze jak będzie w trybie bezpiecznym, uruchomiamy go poprzez przytzymanie przycisku zasilania aż pojawi się  menu i wybieramy przytrzymując Wyłącz zasilanie  aż pojawi się  tryb bezpieczny.  

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli tak się dzieje to już wina może leżeć w samej płycie głównej. Więc beż serwisu się raczej nie obędzie
bartekhyp
Apprentice
Opcje
Dzisiaj zauważyłem że telefon bardzo się grzeje. Obstawiam że chłodzenie procesora
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Za chłodzenie prosesora odpowiada ramka telefonu to ona odbiera ciepło. Tu raczej stawiałbym na płytę główną.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_ @bartekhyp  tak to rzeczywiście może być coś z płytą główną 

bartekskalec
First Poster
Opcje
Witan od jakiegoś czasu mój telefon się zawiesza i się resetuje to bardzo denerwuje oraz jest nie dawno kupiony a mam telefon samsung galaxy m23 5g
0 Like