Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[One UI 7.0] Ważne linki dotyczące aktualizacji One UI 7.0

(Temat utworzony: 27-04-2025 10:52 AM)
1369 Wyświetlenia
Zonniak
Big Cheese
Opcje

image
Najważniejsze linki i posty o One UI 7.0

Witam
Ostatnio bardzo dużo osób pyta sie kiedy jest aktualizacja na mój telefon. Mam nadzieję że ten wątek wam pomoże w tym kto i kiedy otrzyma aktualizację. 

*Proszę modernatorów o nie przenoszenie tego postu do wątku zbiorowego.

1. Ważne wątki dotyczące aktualizacji One UI 7.0
Nowości w One UI 7.0 - Filmik
*Funkcja NowBrief dostępna jedynie w serii S25

2. Przydatne wątki z poza aktualizacji.
W niektórych przypadkach jest tak że aktualizacja niby wyszła ale nie jest dostępna dla mojego telefonu. Te wątki wam w tym pomogą. 

[Poradnik] Dlaczego aktualizacja nie jest dostępna dla mojego telefonu?

Dodatkowo można spróbować zaktualizować telefon za pomocą aplikacji SmartSwitch (Aplikacja do pobrania przez Microsoft Store) na komputerze. Otwieramy aplikację SmartSwich na obu urządzeniach--> podłączamy je razem --> na komputerze jeśli pojawi się na dole niebieski przycisk aktualizuj będzie można uaktualnić oprogramowanie za pomocą tej aplikacji.

[Poradnik] Obsługa aplikacji SmartSwitch PC - Aktualizacja.

UWAGA! PODCZAS AKTUALIZACJI PRZEZ APLIKACJĘ SMART SWITCH NIE MOŻNA ODŁĄCZAĆ OD SIEBIE URZĄDZEŃ!

3. Po zainstalowaniu aktualizacji.
Czasami pojawiają się także wątki o tym że np. Kondycja baterii strasznie spadła. To była duża aktualizacja i pamiętajmy że urządzeniepotrzebuje trochę czasu aby się ustabilizować. Po zainstalowaniu aktualizacji warto także Wykonać bezpieczny zabieg Wipe Cache Partition. Zabieg nie usuwa danych.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition? 

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition 
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

To koniec : )
image
*Proszę modernatorów o nie przenoszenie tego postu do wątku zbiorowego.

12 Odpowiedzi
Janusz4
First Poster
Opcje
Samsung Galaxy S 24 Ultra. Po kwietniowe aktualizacji, dużo szybciej zużywa się bateria. Kiedy Samsung zaoferuje poprawkę?
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Tak jak napisałem to była duża aktualizacja. Należy wykonać Wipe Cache Partition i odczekać chwilę (około 2-3 tygodnie).
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Janusz4  ostatnio była aktualizacja dla tego modelu i miała poprawić błędy

0 Like
notexu
First Poster
Opcje
Wiadomo kiedy będzie na S24 FE? Nadal nie mam, nawet jak wchodzę w ustawienia > aktualizację oprogramowania > pobierz i zainstaluj.
0 Like
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Zobacz do Harmonogramu. Będzie razem z serią S23
0 Like
skorek
First Poster
Opcje
Kiedy s 24
0 Like
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Zobacz do Harmonogramu. Aktualizacja jest już dostępna.
0 Like
jvla6
Student
Opcje

Mi osobiście ta aktualizacja się nie podoba, nie po to kupiłam system android żeby dążyć teraz do ios.... Na ekranie blokady powiadomienia albo wielkie paski albo małe kropki w rogu ekranu, wolałam poprzednią wersję. Przeciąganie paska w dół w dwóch miejscach masakra, tak wcześniej było to bardziej intuicyjne, mogli zostawić chociaż wygląd powiadomień z ekranu blokady. Tragedia, da się jeszcze to cofnąć?

0 Like
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Niestety nie da się cofnąć całej aktualizacji.

Na pasek powiadomień mogę powiedzieć że da się to zmienić. Zsuwasz pasek szybkich ustawień --> klikasz ołówek w prawym górnym rogu --> ustawienia panelu --> razem.
0 Like