Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy M34 5g Problem z zasięgiem.

(Temat utworzony: 14-01-2025 05:37 PM)
494 Wyświetlenia
ŁukasZXd
First Poster
Opcje
Witam, mam problem z zasiegiem w Galaxy M34 5G, polegabon na tym że gorzej słychać mnie lub rozmowce albo zrywa polaczenie lub nie mozna sie do mnie dodzwonic. Operator Orange twierdzi ze po ich stronie jest wszystko wporzadku. Serwis Samsunga wymienił mi plyte główna ale nie wyeliminowalo to problemu z zasiegiem. Nie mam problemu z dostepem do internetu w tej kwestii wszystko dziala dobrze, ale jak juz zaczynam wykonywa polaczenia to dzieja sie cuda na pasku zasiegu... od 5G migruje do 2G co skutkuje rozlaczeniem internetu podczas rozmowy. Czy te telefony maja tak fatalne anteny ? Czy moze seria M jak i seria A maja faktycznie jakas wade ?
0 Like
24 Odpowiedzi
KrzysztofD_
First Poster
Opcje
Mam M33 5G i też Orange i wszystko funkcjonuje jak należy.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Od czasu wyłączania sieci 3G przez Orange występują dziwne sytuacje z połączeniami i wysyłaniem wiadomości. Jesli ma Pan taką możliwość prosze sprawdzic telefon z inna kartą SIM np: Play?
KC-KARLOS
First Poster
Opcje
Polecam uruchomić WiFi Calling, Orange na tym telefonie obsługuje.
0 Like
ŁukasZXd
First Poster
Opcje
Tylko że to się dzieję również po za domem gdzie nie ma wifi, a wifi calling to doraźna pomoc a nie rozwiazanie problemu
0 Like
KC-KARLOS
First Poster
Opcje
Czy Android jest aktualny?
0 Like
ŁukasZXd
First Poster
Opcje
Jest aktualny
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@ŁukasZXd Możliwe, że jest to spowodowane niestabilną pracą sieci Orange w Twojej oklicy. Warto byłoby skorzystać z karty SIM od innego operatora, żeby to wykluczyć.

Poza tym możesz zresetować ustawienia sieciowe, żeby wyeliminować ewentualne błędy po stronie telefonu: Zarządzanie ogólne -> Resetowanie -> Resetowanie ustawień sieci komórkowej.

0 Like
ŁukasZXd
First Poster
Opcje
Robilem resetowania, Orange zapiera się rekami i nogami ze nadajniki w ich okolicy sa sprawne, a serwis samsung sprawdzał telefon i wymieniał płytę główną i to nic nie wzrosło.
0 Like
ŁukasZXd
First Poster
Opcje
Testowałem telefon na karcie z innej sieci i jest wszystko dobrze, moja karta w innym tel zachowuje sie tak samo.... a operator dalej twierdzi że po ich stronie jest dobrze 😕 jak dalej z nimi walczyc ?
0 Like