Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wyświetlaczem

(Temat utworzony: 04-01-2021 07:17 PM)
44182 Wyświetlenia
Tomi90
Navigator
Opcje
Witam. 

Miał ktoś może kiedyś taki problem z wyświetlaczem w Galaxy s9 że przy próbie odblokowanie telefonu było całe czarne tło, tylko mały pasek u góry miał zielony kolor ? Ostatnio przy próbie balansu bieli w trybie adaptacyjnym zmieniało mi ekran na caly czarny z kolorowym paskiem u góry. Pierwszy raz mi się to pojawiło podczas aktualizacji telefonu a teraz to coraz częściej. Ekran wydaje się jakby był rozjaśniony. Najśmieszniejsze jest to że nie było żadnego upadku ani nic. Czy to może być efekt wypalania się wyświetlacza czy może wina aktualizacji ?

image

146 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomi90  Witam

Spróbuj wykonać Hard Reset skoro mówisz że to zaczęło się po aktualizacji, ale wygląda na uszkodzony wyświetlacz.

0 Like
Tomi90
Navigator
Opcje
Z pozycji telefonu czy z recovery ? Ale tak ogólnie to działa tylko czasami tak wywala.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomi90  Hard reset jak masz dostęp do telefonu to możesz z jego poziomu.

0 Like
Tomi90
Navigator
Opcje
Ok. Jak zrobię to dam znać czy pomogło. Wielkie Dzięki.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomi90  Dobrze. Czekamy na informacje.

0 Like
jacolewa
First Poster
Opcje
Niestety od jakiegoś czasu mam to samo.
0 Like
Tomi90
Navigator
Opcje
Tez po aktualizacji ? Ja mam jeszcze s9+ to tego nie ma ale na zwykłej s9 występuje. Czasami zablokowanie i odblokowanie ekranu kilka razy pomaga.
0 Like
jacolewa
First Poster
Opcje
zgadza się
czasami w trakcie używania telefonu ekran robi się jak za żółtą mgłą
Nie raz używam dość długo i jest OK, a innym razem robi się żółty odcień lub czarny z paskiem u góry,
wtedy trzeba wyłączyć ekran i wraca do normy odraz, a czasami po kilku razach
0 Like
Tomi90
Navigator
Opcje
To tak samo dzieje się i u mnie. Widocznie to może być wina aktualizacji. Jutro zrobię reset i dam znać czy się naprawilo czy może trzeba czekać na styczniową poprawkę zabezpieczeń i naprawę usterki.
0 Like