Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wyświetlaczem

(Temat utworzony: 04-01-2021 07:17 PM)
44365 Wyświetlenia
Tomi90
Navigator
Opcje
Witam. 

Miał ktoś może kiedyś taki problem z wyświetlaczem w Galaxy s9 że przy próbie odblokowanie telefonu było całe czarne tło, tylko mały pasek u góry miał zielony kolor ? Ostatnio przy próbie balansu bieli w trybie adaptacyjnym zmieniało mi ekran na caly czarny z kolorowym paskiem u góry. Pierwszy raz mi się to pojawiło podczas aktualizacji telefonu a teraz to coraz częściej. Ekran wydaje się jakby był rozjaśniony. Najśmieszniejsze jest to że nie było żadnego upadku ani nic. Czy to może być efekt wypalania się wyświetlacza czy może wina aktualizacji ?

image

146 Odpowiedzi
Tomi90
Navigator
Opcje
Jak zrzuce dane na nowy tel to spróbuję. Wiem mniej więcej ocb z tym trybem bo kiedyś był mi potrzebny 😉 sprawdzone ?
0 Like
Tomi90
Navigator
Opcje
Niestety nie pomogło. Co najgorsze to nie mogłem się poruszać po recovery menu bo ekran gasł co jakiś czas przy naciskaniu volume up/down, albo power. Ledwo co uruchomiłem tel...
0 Like
Evelina87r
Apprentice
Opcje

 U mnie to sami, jak to zrobić skoro ciągle te zielone pasy 

20210417_114119.jpg

0 Like
Tomi90
Navigator
Opcje
Zauważyłem jedna rzecz. Że praktycznie co 4 minuty ekran wracał do normy. Ale przy zmianie czegokolwiek było jak na zdjęciu wyżej... Korzystam z Samsunga od Galaxy S3 i nigdy czegoś takiego nie miałem jak teraz...
0 Like
ŁukaszD
Pathfinder
Opcje

@Tomi90 Jeśli dalej jest to samo to spróbuj oddać telefon do Autoryzowanego Serwisu.

0 Like
Tomi90
Navigator
Opcje
Znalazłem na internecie tymczasowe rozwiązanie. Może Wam tez pomoże. Bo mi pomogło 🙂 Włączcie sobie Always on display. Zaznaczcie opcję: Przyc.ekr.start.i zegar/ Zawsze wyświetlaj. I można ustawić jeszcze odblokowanie odciskiem palca. Tylko odblokowujcie telefon jak się pojawi zegar Always on display. Bo inaczej znów wyświetli się green screen. I nie używajcie LED View Cover bo z tym pokrowcem jak i z tymi na klapkę tez nie będzie działać. Zastanawiam się gdzie leży problem... Może problem leży po stronie wybudzania ekranu... Może systemu... Szkoda że pomoc techniczna nie odpisuje..
Evelina87r
Apprentice
Opcje

I po tych ustawieniach wyświetla ci zegar jak jest zablokowany? Mi nie... I ekran mam jakiś taki zielony.... chyba sprzedaje na części szkoda nerwów. Ciekawe jak długo pożyją nasze s21. Jestem zawiedziona... moja pierwsza s6 ma się dobrze do teraz a tu taki wałek

20210427_180431.jpg

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Evelina87r 

Na początek spróbuj wykonać Wipe Cache Partition, ten zabieg nie usuwa danych z telefonu.
[Poradnik] - Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

[Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...

Tomi90
Navigator
Opcje
Nom u mnie wyświetlało normalnie Always on display. Może spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne. A nie masz włączonego filtra światła niebieskiego ? Spróbuj wyłączyć. I zobacz czy dalej to samo. Ja przywróciłem ustawienia fabryczne i ustawiłem AOD i normalnie śmiga.
0 Like
vjudget
Student
Opcje

Mam rozwiązanie, które w przypadku S9+ mojej żony zadziałało.

Ma ten sam problem (zielony pasek i tylko przez AOD można się dostać do telefonu).

Rozwiązanie: 

• Wyłączyć adaptacyjną jasność
  • Obniżyć jasność na min lub na maks

Poniżej filmik obrazujący, że to zadziałało.