Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Mikrofon nie działa przy przychodzących połączeniach na S9+

(Temat utworzony: 18-11-2020 06:14 PM)
9400 Wyświetlenia
Hipis_1
Explorer
Opcje

Od jakiś 2 tygodni mam problem z S9+. Gdy ktoś do mnie dzwoni, to ja go słyszę a on mnie nie. Jednak gdy ja dzwonię, to nie mam tego problemu. Gdy mam podłączone słuchawki z mikrofonem, to też wszystko jest ok.

Samsung podczas rozmowy na czacie  zalecił mi wyczyszczenie pamięci aplikacj Smart Call. Pomogło, ale po jakimś czasie znów problem się pojawił. Już dwa razy tak się ratowałem i robi to się denerwujące.

Zauważyłem też, co potwierdziłem przed chwilą próbą, że jak odbiorę telefon i mnie nie słychać,  podłączę podczas rozmowy słuchawki i wtedy rozmówca mnie słyszy. Potem gdy je odłączę, to dalej mnie słyszy.

Do tego dostałem od Samsunga sugestie przywrócenia ustawień fabrycznych, ale przy tylu GB danych w telefonie to długa operacja i nawet nie jest powiedziane, ze pomoże. Zamiast naprawić problem, to każą przywrócić ustawienia. Dobrze, że Androida mam sobie jeszcze raz nie zainstalować. Super.

Ktoś coś może doradzić?

Przypuszczam, że ostatnia akutalizacja telefonu coś zwaliła. W listopadzie były dwie z tego co pamiętam.

62 Odpowiedzi
ika200892
First Poster
Opcje
ja mam ten sam problem w note 9 tak jak mówisz od aktualizacji ...
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Czelny11
First Poster
Opcje
mam dokładnie ten sam problem od kilku dni po aktualizacji na s9+
0 Like
Hipis_1
Explorer
Opcje
Dobra, kilka dni tenu wysłałem też raport z dziennikiem logów, ale na razie brak odzewu. Mogę spróbować tego zabiegu wipe cache, o ile nic nie kasuje. Tylko ten problem chyba powinien być naprawiony jakąś aktualizacją, bo to jest babol. Problem z główną funkcjonalnością telefonu do licha.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz zaczekać na kolejną aktualizację, ale również nie mamy gwarancji, że to pomoże. W takim wypadku najlepiej zadziałać samemu i sprawdzić czy kroki, które zaproponujemy rozwiążą problem. W pierwszej kolejności wykonaj wipe cache partition, o którym wspomniał @YOX. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.

nellqee
Pathfinder
Opcje
Spróbuj wykonać Wipe Cache Partition. Ten zabieg nie usuwa nic z telefonu!

Poradnik: https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Daj znać jakie są efekty 😉
0 Like
Ambro05
Pioneer
Opcje

Wipe Cache Partition nie działa ponieważ już go wykonywałem. Samsung twierdzi, że problem nie był zgłaszany ale jak widać są to żałosne kłamstwa bo na wielu forach ten sam wątek jest poruszany. Niestety przyzwyczailiśmy się już do faktu, że samsung do błędu się nie przyzna i rozwiązaniem każdego problemu będzie przywrócenie ustawień fabrycznych. Kolega wyżej zgłaszał problem z pozycji aplikacji Members, robiłem to i ja i potwierdzam, że odzewu nie ma. Sprawa zaczęła się po przedostatniej aktualizacji - do wersji 2.5 systemu. Problemy po aktualizacjach to też już norma, spodziewanie się napraw podczas kolejnych updatów zakrawa o naiwność. Jak zamierzacie poradzić sobie z tym kłopotem? Albo jak użytkownicy mają to zrobić? Wbrew temu co nam wciskacie na czatach, problem istnieje.

0 Like
MariuszF
Pathfinder
Opcje

W zaistniałej sytuacji pomocny może być delikatny reset, nienaruszający danych. Wykonuje się go poprzez przytrzymanie dwóch przycisków jednocześnie: zasilania oraz przyciszania. Przyciski należy trzymać do momentu wyłączenia urządzenia. Następnie dojdzie do ponownego uruchomienia.

0 Like
Ambro05
Pioneer
Opcje
W zaistniałej sytuacji na pewno nie pomaga żaden reset. Żenujące jest to, że IDENTYCZNĄ odpowiedź otrzymałem na czacie. Nawet nikt nie wysila się specjalnie tylko wklejacie odpowiedzi dla upierdliwych użytkowników.
Reset nie działa. Ani soft ani hard. Nie działa usuwanie danych aplikacji "Telefon", nie działa reset ustawień preferencji aplikacji. Wszystko to jest i.d.i.o.t.yczną grą na czas bez jakiejkolwiek logiki tych działań. Problem pojawił się po aktualizacji z 2.0 do 2.5 i dotyczy większej ilości użytkowników. Czego jeszcze trzeba żeby zauważyć jakąś zależność?!