18-11-2020 04:07 PM
Od jakiś 2 tygodni mam problem z S9+. Gdy ktoś do mnie dzwoni, to ja go słyszę a on mnie nie. Jednak gdy ja dzwonię, to nie mam tego problemu. Gdy mam podłączone słuchawki z mikrofonem, to też wszystko jest ok.
Samsung podczas rozmowy na czacie zalecił mi wyczyszczenie pamięci aplikacj Smart Call. Pomogło, ale po jakimś czasie znów problem się pojawił. Już dwa razy tak się ratowałem i robi to się denerwujące.
Zauważyłem też, co potwierdziłem przed chwilą próbą, że jak odbiorę telefon i mnie nie słychać, podłączę podczas rozmowy słuchawki i wtedy rozmówca mnie słyszy. Potem gdy je odłączę, to dalej mnie słyszy.
Do tego dostałem od Samsunga sugestie przywrócenia ustawień fabrycznych, ale przy tylu GB danych w telefonie to długa operacja i nawet nie jest powiedziane, ze pomoże. Zamiast naprawić problem, to każą przywrócić ustawienia. Dobrze, że Androida mam sobie jeszcze raz nie zainstalować. Super.
Ktoś coś może doradzić?
Przypuszczam, że ostatnia akutalizacja telefonu coś zwaliła. W listopadzie były dwie z tego co pamiętam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
18-11-2020 05:47 PM
18-11-2020 05:52 PM — edytowano 18-11-2020 05:53 PM
18-11-2020 06:14 PM
18-11-2020 07:06 PM
18-11-2020 07:10 PM
Możesz zaczekać na kolejną aktualizację, ale również nie mamy gwarancji, że to pomoże. W takim wypadku najlepiej zadziałać samemu i sprawdzić czy kroki, które zaproponujemy rozwiążą problem. W pierwszej kolejności wykonaj wipe cache partition, o którym wspomniał @YOX. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.
19-11-2020 06:31 PM
22-11-2020 10:46 PM
Wipe Cache Partition nie działa ponieważ już go wykonywałem. Samsung twierdzi, że problem nie był zgłaszany ale jak widać są to żałosne kłamstwa bo na wielu forach ten sam wątek jest poruszany. Niestety przyzwyczailiśmy się już do faktu, że samsung do błędu się nie przyzna i rozwiązaniem każdego problemu będzie przywrócenie ustawień fabrycznych. Kolega wyżej zgłaszał problem z pozycji aplikacji Members, robiłem to i ja i potwierdzam, że odzewu nie ma. Sprawa zaczęła się po przedostatniej aktualizacji - do wersji 2.5 systemu. Problemy po aktualizacjach to też już norma, spodziewanie się napraw podczas kolejnych updatów zakrawa o naiwność. Jak zamierzacie poradzić sobie z tym kłopotem? Albo jak użytkownicy mają to zrobić? Wbrew temu co nam wciskacie na czatach, problem istnieje.
23-11-2020 01:20 PM
W zaistniałej sytuacji pomocny może być delikatny reset, nienaruszający danych. Wykonuje się go poprzez przytrzymanie dwóch przycisków jednocześnie: zasilania oraz przyciszania. Przyciski należy trzymać do momentu wyłączenia urządzenia. Następnie dojdzie do ponownego uruchomienia.
23-11-2020 02:22 PM — edytowano 23-11-2020 02:23 PM