05-09-2022 01:25 PM — edytowano 05-09-2022 07:26 PM
Od zawsze byłem wierny Samsungowi. Telewizory, telefony, pralki w mojej rodzinie to głównie Samsung. Ale miarka się przebrała.
Z obecnym S21 zakupionym w drugiej połowie grudnia 2021 byłem się 5 razy w serwisie. Usterka polegająca na drganiach obiektywu głównego, usterka mikrofonu, zarysowania ramki bocznej powstałe podczas obsługi serwisowej przez Cyfrowe Centrum Serwisowe w Piasecznie (autoryzowany serwis Samsung). A Samsung dalej swoje...
Technicy usterki aparatu nie widzą ale też nie chcą żebym pomógł im ją zobaczyć.
Mikrofon - nie mają możliwości sprawdzenia w warunkach, takich kiedy ja zauważyłem wadę, czyli podczas koncertu.
Ramki - serwis się nie przyznaje, mimo to zezwalają na przekazanie do serwisu w moim mieście celem naprawy, ostatecznie serwis u mnie stwierdza, że to nie u nich wada powstała i musi to serwisować serwis, który za to odpowiada.
JEDNA WIELKA PORAŻKA. Od kwietnia walczę. Wiem, że to ostatnia walka, więcej nie zamierzam się z nimi bawić, kiedy tak traktują klientów. Ale tym razem nie odpuszczę. Żeby nie być gołosłownym, wrzucam filmiki obrazujące wady - przypominam, według autoryzowanych serwisów - "USTERKI BRAK"
Kończąc, zdecydowanie NIE POLECAM już więcej tych urządzeń niestety głównie przez przykre doświadczenia z autoryzowanymi serwisami, bo wiem, że wady zdarzają się we wszystkich sprzętach niezależnie od producenta.
05-09-2022 01:24 PM
@kubajrzbk, możesz zgłosić pisemną reklamację poprzez ten formularz — klikaj tu. Opisz dokładnie sprawę, wyraźnie zaznacz, że jest to reklamacja, podaj dane sprzętu, załącz zdjęcie/skan dowodu zakupu i napisz numer klienta, który dostałeś na infolinii, jeśli miałeś z nią kontakt. Dział Reklamacji zbada Twoją sprawę.
05-09-2022 01:32 PM — edytowano 05-09-2022 01:45 PM
Praktycznie podczas wszystkich tych reklamacji byłem w kontakcie z Infolinią, a co za tym idzie Działem Reklamacji z uwagi na fakt, iż moje wiadomości były właśnie tam przekierowywane. Dział Reklamacji nie raz już miał zatem okazję zbadać moją sprawę, jak widać nic nie wymyślili poza kolejnym umówieniem w serwisie, które kończy się jedynie kolejnymi dniami/tygodniami bez sprzętu, który jest mi niezbędny na co dzień, z uwagi na fakt wykorzystywania urządzenia w pracy. Także dzięki za radę, ale niestety nie pomogłeś.
Kontakt z Działem Reklamacji jest oczywiście utrudniony, bo trzeba pisać na Dział Obsługi Klienta, który tylko przekierowuje wiadomości do Działu Reklamacji, więc na odpowiedź czeka się po kilka a czasem nawet kilkanaście dni. Kontaktu bezpośredniego niestety brak.
Swoją S21 mam od grudnia 2021, od tego czasu był już 5 razy w serwisie z czego wszystkie pobyty dotyczą jednej wady (drgania obiektywu głównego). Za pierwszym razem wymienili obiektyw, naprawa nie pomogła i od tego czasu bujam się z tą wadą. W międzyczasie serwis w Piasecznie (Cyfrowe Centrum Serwisowe) zarysował mi ramki podczas obsługi serwisowej do czego się nie przyznaje. Całe szczęście posiadam dokumentację fotograficzną. Zauważyłem też wadę mikrofonu, serwis twierdzi że usterki nie ma, bo nie mają możliwości przetestować mikrofonu w takich warunkach w jakich zauważyłem usterkę (koncert). Na wszystko posiadam dowody, a serwisy nie naprawiają sprzętu tylko w sumie z niewiadomych przyczyn twierdzą, że wszystko jest ok. Walczę już prawie pół roku o sprawny sprzęt.
Jakość dźwięku wideo wprost oszałamiająca. Serwis twierdzi, że jest ok. W razie co, żeby nie było, porównywałem działanie z innymi urządzeniami (oczywiście Samsunga: s10, s21), żeby wykluczyć opcję, że faktycznie Samsung tak słabo radzi sobie z nagrywaniem dźwięku. Podobnie jeśli chodzi o aparaty. Zawsze zanim kogoś lub coś "oskarżam" upewniam się kilka razy.
05-09-2022 01:40 PM
@kubajrzbk, zrobione jak prosiłeś. Podasz mi na priv numer klienta z infolinii, zerknę, co tam się dzieje, może uda mi się pomóc?
05-09-2022 01:46 PM
Dzięki. Ok, zaraz odszukam i Ci prześlę.
05-09-2022 04:37 PM
05-09-2022 07:25 PM
07-09-2022 04:30 AM
12-09-2022 02:02 PM — edytowano 12-09-2022 02:05 PM
Ciąg dalszy sprawy:
Użytkownik OleksiiA zainteresowal sie tematem, przez kilka dni od podania numeru klienta czekalem na kontakt zwrotny. Niestety użytkownik wrocil z informacjami z Dzialu Reklamacji o mozliwosci zamówienia kuriera po odbior mojego sprzetu i przesłanie go do kolejnego (juz trzeciego) serwisu na terenie kraju, czyli NIC NOWEGO bo o tym zostalem już poinformowany podczas mojej ostatniej rozmowy z dzialem obslugi, czyli w dniu odbioru z ostatniego (5) serwisu.
Ok, nie mam wyjścia wiec poszedlem na to.
Dostalem info od OleksiiA ze kurier zamowiony i bedzie dzis miedzy 11 a 13, dostalem tez numer listu przewozowego.
Kolo 11 chcialem skontaktować sie z kurierem DHL, zadzwonilem wiec na infolinie DHL a tam pani poinformowała mnie ze do wysłania paczki niezbędna jest etykieta. Nadmienie ze oprocz potwierdzenia od ww. uzytkownika nie otrzymałem zadnego potwierdzenia ze kurier przybędzie. Zadzwonilem jak najszybciej do Samsunga, tam na cale szczescie Pani poinformowała mnie ze etykieta nie jest potrzebna, wystarczy napisac numery markerem na paczce. A jakie numery to muszę zwrocic sie do OleksiiA bo RODO.
Tak tez zrobilem, kilka minut pozniej OleksiiA napisal mi ze JEDNAK ETYKIETA JEST POTRZEBNA.
SZOK SZOK SZOK.
Bylo już po 11, w kazdym momencie mogl przyjsc kurier. Na etykiete czekalem mysle ze z dobra godzine. Gdyby nie przypadek ze dowiedzialem sie o etykiecie od pani z dhl, pewnie paczka by dzis nie wyszła.
Wspaniale Samsungu, czekam z niecierpliwością co będzie dalej 🙃 Przypominam że telefon będzie 6 raz w serwisie 😉
12-09-2022 02:18 PM
Nastąpiło małe zamieszanie, ale koniec końców udało się wysłać telefon i to jest najważniejsze. @OleksiiA chciał pomóc pomimo tego, że jego głównym zajęciem jest bieżąca obsługa Społeczności Samsung.