14-12-2024 11:42 AM
Dzień dobry,
Laik. Mam problem ze swoim samsung galaxy s8+. Podczas przeglądania aplikacji , zawiesił się i wyłączył ,nie mogłem go ponownie włączyć. Myślałem, że padł na amen. Jednak po kilku dniach po podłączeniu do ładowarki i wciśnięciu klawiszy ( power i vol -) jakby się włączył, tzn pojawił się czarny ekran z nazwą telefonu a następnie niebieski ekran z ludzikiem androida i informacją "instaluję aktualizację systemu". Ale na tym wszystko - niebieski ekran dalej jest, ludzik stoi (telefon ciepły) i nie wiem czy muszę poczekać kilka godzin czy tu już nic więcej się nie wydarzy?
Chciałem też przeprowadzić funkcję recovery (jak tel. był wyłączony), wg wskazówek na tej stronie. Nie wiem jaki w telefonie jest android 10 czy jaki. Niestety telefon ( będąc wyłączony) nie reaguje na skrót klawiszy , power, vol +, bixby. Próbowałem z podłączeniem do kompa ( chociaż z tego co wyczytałem tel jest za stary) oraz bez podłączania go do niczego. Recovery nie mogę włączyć w żaden sposób.
Reasumując w tym momencie - tel "działa" tylko na skrót klawiszowy ( power, vol -) i w ten sposób, dochodzi do niebieskiego ekranu z androidem i komunikatem o instalacji aktualizacji. Chociaż chyba już nie ma aktualizacji/wsparcia na ten model.
Nie wiem jakie w tym momencie mam opcje.
Jeśli ktoś z Państwa, mógłby odpisać i powiedzieć, czy to już koniec i nie ma sensu, czy może jest jeszcze nadzieja, byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam,
14-12-2024 11:51 AM
14-12-2024 01:27 PM
14-12-2024 02:02 PM
16-12-2024 11:02 AM
Dziękuję Państwu za odpowiedzi i sugestie. Czyli jest tak jak się niestety domyślałem, no trudno i tak długo wtrzymał na swojej służbie.
08-02-2025 02:26 PM