04-04-2019 11:19 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam
Nie znalazłem nic konkretnego a chciałbym się dowiedzieć czy jedynym wspieranym kodekiem w topowym telefonie S10 jest SBC ?
Znalazłem na jednym portalu informacje, że powinien być też aptX. W opcjach deweloperskich są oczywiście wszystkie, jednak jednym możliwy i zaznaczony to SBC. Troszkę kicha jak na taki sprzęt, mam słuchawki które obsługują wszystkie możliwe kodeki a wciąż łączą sie na najgorszym możliwym.
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
1 Rozwiązanie
Zaakceptowane rozwiązania
04-04-2019 02:00 PM — edytowano 10-04-2020 11:11 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- « Poprzedni
- Następny »
04-04-2019 11:53 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Sekator, spróbuj wyłączyć opcję Dual audio w ustawieniach Bluetooth. Przejdź kolejno do: Ustawienia > Połączenia > Bluetooth > Opcje (trzy kropki) > Zaawansowane. Następnie przejdź do ustawień deweloperskich i wybierz odpowiedni kodek dźwięku.
04-04-2019 11:57 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Sekator sprawdziłem właśnie i bez problemu mogę wybrać rodzaj kodeka. Przełączyłem na aptX i pozostał nawet po podłaczeniu do telefonu głośnika Level Box. transmisja dżwięku bez problemów. Po rozłaczeniu urzadzeń wybrany kodek nadal pozostał.
Ale gdy tylko sparowałem telefon z Buds'ami kodek przełaczył się na SBC, bo te tylko taki obsługują. Po odłączeniu słuchawek kodek pozostał. Co oznacza, że ponowne wybranie innego kodeka trzeba wykonać recznie.
04-04-2019 12:12 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj

04-04-2019 02:00 PM — edytowano 10-04-2020 11:11 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
04-04-2019 02:17 PM — edytowano 04-04-2019 02:18 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
SONY WH1000XM3 ale jest już ok. Nie wiem jak ale nie było opcji wyboru kodeka wysokiej jakości w opcjach urządzania. Teraz jest tak jak powinno w ustawieniach mam przełącznik na ldac. Dzieki wszystkim za pomoc.
04-04-2019 02:29 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Sekator Tak dla tych słuchawek najbardziej odpowiednim kodekiem będzie właśnie LDAC
06-02-2022 01:49 PM — edytowano 06-02-2022 05:27 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Szanowni
Pozwoliłem sobie podpiąć mój problem pod ten temat bo szału dostaję już.
Mam Samsunga NOte20 Ultra 5G, Android 12
Kupiłem niedawno słuchawki Sony WF100X M4
Nie mogę wybrać nigdzie kodeka LDAC. W ustawieniach programisty udało mi się zmienić na AAC. Reszta jest wyszarzona. Dźwięk HD mam włączony. W ustawieniach bluetooth, jak już wejdę w urządzenie WF100XM4, mam tylko opcje do zaznaczenia: Połączenie, dźwięk, znajdź moje urządzenie oraz włącz aplikacje Headphones od Sony. Nie widzę tam opcji LDAC. W aplikacji Headphones Connect chciałem zmienić priorytet jakości na dźwięk zamiast na stabilność, ale jak chcę ją zaznaczyć, to wyskakuje komunikat z oknem o połączeniu słuchawek z telefonem i nic nie mogę zrobić, cały czas zaznaczona jest opcja priorytetu stabilnego połączenia.
W ustawieniach bluetooth trzy kropki zaawansowane też nie ma nic o kodekach. Skończyły mi się koncepcje.
06-02-2022 06:41 PM — edytowano 06-02-2022 06:42 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@el-maniaque Ja mam model słuchawek Sony 1000 XM3 i sytuacja wygląda tak że przy włączonej opcji w aplikacji Sony "priority On Stable Connection" w ustawieniach programistycznych przy wyborze kodeku jest tylko opcja SBC.
Przy wyborze " Priority On Sound Quality" kodek przełącza się na aptX.
Nie mogę natomiast włączyć pozostałych kodeków m.in. LDAC.
Wynika z tego że mamy do wyboru jedne z tych dwóch....🤔
12-02-2023 02:35 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Natomiast ogromną różnicę w jakośći dźwięku słychać w H95, h9i od B&o.
Co z tego że ldac ma 990 kbps przepustliwości, skoro przetworniki grają jak 320 kbps

- « Poprzedni
- Następny »