Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Výdrž baterie po servisu

(Téma vytvořeno: 20-04-2022 02:38 PM)
1652 Zobrazení
zLukas
Explorer
Možnosti
Pěkný den, komunito, 

mám poměrně velký problém a jsem dosti nespokojen. Display na mém Galaxy Note 20 Ultra něco přes týden zpět zničehonic výpověděl službu (prostě černá obrazovka, jinak vše ostatní, jako dotyky, zvuk, vibrace, apod. fungovalo).. Tak jsem zanesl telefon do servisního střediska Samsung v Alza TechZone v pražských Holešovicích. Po týdnu mám telefon zpět a bylo mi řečeno (tak jak je to uvedeno i na stránkách Samsungu), že se s výměnou displeje mění kvůli bezpečnosti i baterie. 

Jenomže, po vyzvednutí telefonu mám s ním hrozný problém - vydrží téměř jen polovinu toho, co dřív na jedno nabití vydržel, doslova se mi vyžírá baterka, obzvlášť při rozsvíceném displeji. Nedělám nic jiného, než co obvykle na svém telefonu dělám, nic nového jsem také neinstaloval a používám stejná nastavení.

Za další si mohu být poměrně jistý, že výměna baterie se nekonala, ač v servisním protokolu je napsána jako vyměněný díl. Měřím pomocí aplikace AccuBattery Pro, která mi nyní po 4 nabitích (resetoval jsem aplikaci, aby se nemíchala data před a po opravě) uvádí zhruba stejné opotřebení, jako jsem měl před opravou. 

Jsem tudíž velmi zklamaný z toho, že po servisu se z mého telefonu stal v podstatě mini počítač, který pomalu nevydrží bez nabíječky. A jestli si ještě VSP Data nechají od Samsungu zaplatit baterii na výměnu, ale reálně ji nevymění, tak by si Samsung na ně měl došlápnout, protože to není akceptovatelné ani pro ně, ani pro koncového zákazníka.

Přikládám, co mi AccuBattery ukazuje nyní jako predikovanou výdrž:
image

A co před opravou:
image

Také zde fotka odhadované kapacity baterie:
image

11 Odpovědi
zLukas
Explorer
Možnosti

Děkuji za odpověď.

Čistící aplikace žádné nemám, mám akorát nastavené automatické restartování telefonu v nastavení, 2x týdně. Plus každý den automatická optimalizace, taky přes nastavení. Takže žádné aplikace tohoto typu nepoužívám. Jedinou měřící aplikaci pak mám tu AccuBattery, ale vzhledem k tomu, že jsem ji měl již před opravou několik let a nikdy žádné problémy nevznikly, tak nepočítám s tím, že teď by to bylo jiné. 

A od opravy jsem neinstaloval žádnou aplikaci, jinak bych asi věděl tu příčinu. Tím, že jsem měl zachována ta data, tak jsem zrovna nepotřeboval nic doinstalovat.

Uvidím, zkusím ten postup a třeba se stane zázrak a zlepší se to.

zLukas
Explorer
Možnosti
Tak zdravím, komunito, přidávám další část své zkušenosti - telefon se mi dnes vrátil již po třetí opravě ze servisu. Telefon mi blbnul s tou baterií už od toho druhého servisu, ale postupně se přidávaly další problémy, jako extrémní přehřívání, vypadávání signálu a ještě více zrychlilo to vybíjení baterie. Nyní mi vyměnili dle protokolu v podstatě skoro celý telefon. Měnila se deska, subdeska, antény, znovu baterie a ještě něco, co už nevím, co mohlo být.

Ke vší smůle se ale telefon tváří, že oprava vlastně neproběhla. Přehřívá se totiž úplně stejně, baterie 45% fuč za 1 a půl hodiny. Tak už fakt nevím, jestli to je nějaký nový kvalitativní standard Samsungu, ale je to hrozný. Popravdě nevím, jak postupovat dál. Mám to zase zadat na moje galaxy a žádat o odstoupení od kupní smlouvy? Tam se už teochu bojím, že to jako zákonitě servis zamítne. Mám tu opravu nechat prověřit kontrolním oddělením Samsungu?

Další věc, která mě překvapila, je, že se zachovaly data. Já při předávání telefonu technikovi Moje Galaxy říkal, že je mi jedno, jestli se data zachovají, nebo ne. Mám zálohy. On mi říkal, že když to půjde, tak to tam určitě nechají. Na jednu stranu je člověk rád, že nemusí nic instalovat, ale na druhou stranu - když se mění deska, tak jak to vůbec může zůstat zachováno??

Celé je to divné a dost mě mrzí, že to takhle probíhá. Věřil jsem, že třetí oprava a už budu mít konečně klid. Ale takhle to asi nepůjde. Za jakoukoliv radu budu rád, děkuju.