Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Problém se zaostřením foťáku

(Téma vytvořeno: 14-09-2021 10:44 PM)
2575 Zobrazení
Saarry
Journeyman
Možnosti
Dnes jsem po instalaci aktualizace zaznamenal problém s foťákem. Když chci fotit klasickým foťákem tak telefon nedokáže zaostřit (to samé u videa), jakmile prepnu na širokoúhlý, případně na 108MP tak ostření funguje normálně. Máte někdo podobný problém?

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

S factory resetem ještě chvilku počkejte, zkusím zjistit, jestli nemá podobný problém víc lidí, že by třeba byla chyba v aktualizaci. Případně zkuste jemně poklepat na modul fotoaparátu.

Samozřejmě je možné i to, že se závada projevila čistě shodou náhod právě v době, kdy proběhla aktualizace, nebylo by to poprvé.

Jo a málem bych zapomněl, @AndroidGuru správně radí bezpečný režim, případně můžete v aplikace Telefon zadat kód *#0*# - tím se dostanete do testovacího režimu, tam zvolte MEGA CAM a vyzkoušejte, jestli to ostří v tomto režimu.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

13 Odpovědi
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @Saarry,

nebyl telefon vystaven větším otřesům? Případně nepoužíváte ho jako navigaci na motorce? Zrovna tyto problémy které popisujete s ostřením mohou být způsobené působením dlouhodobějšími vibracemi.  A shodou okolností jsem zrovna včera četl článek, že Apple dokonce na toto upozorňuje - viz info zde: https://mobilmania.zive.cz/clanky/iphone-spatne-ostri-nejezdete-s-nim-na-motorce-vzkazuje-apple/sc-3...

Obecně platí, že moderním telefonům s fotoaparáty s optickou stabilizací vadí dlouhodobé otřesy nebo vibrace - typicky na motorce a potom k tomuto může dojít. Při normálním používání k tomu ale nedochází.

0 Like
Saarry
Journeyman
Možnosti
Dobrý den, telefon nebyl vystaven žádným dlouhodobým vibracím. Ještě předchozí den večer fotil zcela běh problémů, přes noc se stáhla aktualizace a po nainstalování druhý den ráno jsem zaznamenal problémy, přemýšlím že zkusím obnovit tovární data
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Tohle bude něco jiného, když funguje 108 Mpx, je to stejný modul jako hlavní fotoaparát.

@Saarry Factory reset je jako první krok zbytečně tvrdý postup, zkuste nejdřív jen obnovit nastavení aplikace Fotoaparát, buď v nabídce aplikace a nebo vymazat data aplikace, případně podle tohoto článku: https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-lounge/tipy-triky-pec-n%C3%A1m-spadla-aneb-kdy%C5%BE-n%C...

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Aha, děkuji za doplnění. Nevěděl jsem, že se to stalo hned po aktualizaci. Obecně pokud je větší aktualizace (typicky při přechodu na novější verzi Androidu), tak se doporučuje provést obnovení do továrního nastavení - i když já jsem to nikdy neudělal a problémy jsem také neměl. Pokud to je jen ale běžná měsíční aktualizace, nebývá zvykem, že by se muselo dělat tovární nastavení. Teoreticky by se to mohlo stát, ale možná bych ještě zkusil vyzkoušet to v bezpečném režimu a až potom obnovení továrních dat. V případě že by nepomohla ani obnova, viděl bych to spíše na servis.

0 Like
Saarry
Journeyman
Možnosti
Obnovení nastavení fotoaparátu byla první věc co jsem vyzkoušel, bohužel to nepomohlo. Nicméně děkuji za odkaz a vyzkouším další možnosti.
0 Like
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

S factory resetem ještě chvilku počkejte, zkusím zjistit, jestli nemá podobný problém víc lidí, že by třeba byla chyba v aktualizaci. Případně zkuste jemně poklepat na modul fotoaparátu.

Samozřejmě je možné i to, že se závada projevila čistě shodou náhod právě v době, kdy proběhla aktualizace, nebylo by to poprvé.

Jo a málem bych zapomněl, @AndroidGuru správně radí bezpečný režim, případně můžete v aplikace Telefon zadat kód *#0*# - tím se dostanete do testovacího režimu, tam zvolte MEGA CAM a vyzkoušejte, jestli to ostří v tomto režimu.

Saarry
Journeyman
Možnosti
V režimu MEGA CAM ostří normálně.
0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Super, tím pádem víme, že to není chyba HW

0 Like
Saarry
Journeyman
Možnosti
Problém prozatím vyřešen poklepáním na modul fotoaparátu, nicméně jsem našel spoustu dalších vláken, kde měli uživatele stejné problémy, většinou pomohlo zatřást trochu s telefonem, nebo poklepat na modul. Hodně z nich pak psalo, že se problém objevuje pravidelně, například po stažení nového updatu. Tak snad už bude vše v pořádku. Děkuji všem za rady.
0 Like