o 14-09-2021 10:44 PM
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 15-09-2021 08:12 AM
S factory resetem ještě chvilku počkejte, zkusím zjistit, jestli nemá podobný problém víc lidí, že by třeba byla chyba v aktualizaci. Případně zkuste jemně poklepat na modul fotoaparátu.
Samozřejmě je možné i to, že se závada projevila čistě shodou náhod právě v době, kdy proběhla aktualizace, nebylo by to poprvé.
Jo a málem bych zapomněl, @AndroidGuru správně radí bezpečný režim, případně můžete v aplikace Telefon zadat kód *#0*# - tím se dostanete do testovacího režimu, tam zvolte MEGA CAM a vyzkoušejte, jestli to ostří v tomto režimu.
15-09-2021 07:36 AM - upraveno 15-09-2021 07:38 AM
Dobrý den @Saarry,
nebyl telefon vystaven větším otřesům? Případně nepoužíváte ho jako navigaci na motorce? Zrovna tyto problémy které popisujete s ostřením mohou být způsobené působením dlouhodobějšími vibracemi. A shodou okolností jsem zrovna včera četl článek, že Apple dokonce na toto upozorňuje - viz info zde: https://mobilmania.zive.cz/clanky/iphone-spatne-ostri-nejezdete-s-nim-na-motorce-vzkazuje-apple/sc-3...
Obecně platí, že moderním telefonům s fotoaparáty s optickou stabilizací vadí dlouhodobé otřesy nebo vibrace - typicky na motorce a potom k tomuto může dojít. Při normálním používání k tomu ale nedochází.
o 15-09-2021 07:46 AM
o 15-09-2021 07:52 AM
Tohle bude něco jiného, když funguje 108 Mpx, je to stejný modul jako hlavní fotoaparát.
@Saarry Factory reset je jako první krok zbytečně tvrdý postup, zkuste nejdřív jen obnovit nastavení aplikace Fotoaparát, buď v nabídce aplikace a nebo vymazat data aplikace, případně podle tohoto článku: https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-lounge/tipy-triky-pec-n%C3%A1m-spadla-aneb-kdy%C5%BE-n%C...
15-09-2021 07:54 AM - upraveno 15-09-2021 07:55 AM
Aha, děkuji za doplnění. Nevěděl jsem, že se to stalo hned po aktualizaci. Obecně pokud je větší aktualizace (typicky při přechodu na novější verzi Androidu), tak se doporučuje provést obnovení do továrního nastavení - i když já jsem to nikdy neudělal a problémy jsem také neměl. Pokud to je jen ale běžná měsíční aktualizace, nebývá zvykem, že by se muselo dělat tovární nastavení. Teoreticky by se to mohlo stát, ale možná bych ještě zkusil vyzkoušet to v bezpečném režimu a až potom obnovení továrních dat. V případě že by nepomohla ani obnova, viděl bych to spíše na servis.
o 15-09-2021 08:05 AM
o 15-09-2021 08:12 AM
S factory resetem ještě chvilku počkejte, zkusím zjistit, jestli nemá podobný problém víc lidí, že by třeba byla chyba v aktualizaci. Případně zkuste jemně poklepat na modul fotoaparátu.
Samozřejmě je možné i to, že se závada projevila čistě shodou náhod právě v době, kdy proběhla aktualizace, nebylo by to poprvé.
Jo a málem bych zapomněl, @AndroidGuru správně radí bezpečný režim, případně můžete v aplikace Telefon zadat kód *#0*# - tím se dostanete do testovacího režimu, tam zvolte MEGA CAM a vyzkoušejte, jestli to ostří v tomto režimu.
o 15-09-2021 08:23 AM
o 15-09-2021 08:29 AM
Super, tím pádem víme, že to není chyba HW
o 15-09-2021 09:10 AM