Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Výdrž baterie po servisu

(Téma vytvořeno: 20-04-2022 02:38 PM)
1655 Zobrazení
zLukas
Explorer
Možnosti
Pěkný den, komunito, 

mám poměrně velký problém a jsem dosti nespokojen. Display na mém Galaxy Note 20 Ultra něco přes týden zpět zničehonic výpověděl službu (prostě černá obrazovka, jinak vše ostatní, jako dotyky, zvuk, vibrace, apod. fungovalo).. Tak jsem zanesl telefon do servisního střediska Samsung v Alza TechZone v pražských Holešovicích. Po týdnu mám telefon zpět a bylo mi řečeno (tak jak je to uvedeno i na stránkách Samsungu), že se s výměnou displeje mění kvůli bezpečnosti i baterie. 

Jenomže, po vyzvednutí telefonu mám s ním hrozný problém - vydrží téměř jen polovinu toho, co dřív na jedno nabití vydržel, doslova se mi vyžírá baterka, obzvlášť při rozsvíceném displeji. Nedělám nic jiného, než co obvykle na svém telefonu dělám, nic nového jsem také neinstaloval a používám stejná nastavení.

Za další si mohu být poměrně jistý, že výměna baterie se nekonala, ač v servisním protokolu je napsána jako vyměněný díl. Měřím pomocí aplikace AccuBattery Pro, která mi nyní po 4 nabitích (resetoval jsem aplikaci, aby se nemíchala data před a po opravě) uvádí zhruba stejné opotřebení, jako jsem měl před opravou. 

Jsem tudíž velmi zklamaný z toho, že po servisu se z mého telefonu stal v podstatě mini počítač, který pomalu nevydrží bez nabíječky. A jestli si ještě VSP Data nechají od Samsungu zaplatit baterii na výměnu, ale reálně ji nevymění, tak by si Samsung na ně měl došlápnout, protože to není akceptovatelné ani pro ně, ani pro koncového zákazníka.

Přikládám, co mi AccuBattery ukazuje nyní jako predikovanou výdrž:
image

A co před opravou:
image

Také zde fotka odhadované kapacity baterie:
image

11 Odpovědi
mobil-man
Helping Hand
Možnosti
Po zkušenostech s vsp servis bych se nedivil, kdyby onen slib, že s displejem se mění i baterie, vykládali tak, že může jít o použitou baterii nebo nějaký ležák a ještě horší vydrží než původní. Máte možnost reklamovat opravu, ale asi bych trval na tom, aby to celé natočili/nafotili, když otevřou telefon. Baterie má své sériové číslo a datum výroby.
Nebo je možnost znalce, jenže pak padne záruka a pokud se neprokáže pochybení, zaplatíte to plně sám.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, několik postřehů. Ta aplikace je zlo a nedá se jí věřit. Vidím tam 4 cykly , z toho nejde nic odvodit. No a druhý postřeh: říkáte, že baterie vydrží polovinu a z toho usuzujete, že ji nevyměnili? Když už, tak se mohlo stát, že jste měl smůlu na vadný kus, ale spíš bych řekl, že po čisté instalaci si systém ještě sedá a probíhají optimalizace. 

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

zLukas
Explorer
Možnosti
Dobrý den, tak nevím, do jaké míry je tato aplikace přesná, to ani netvrdím, že je nejpřesnější. Tudíž ano, samozřejmě je zde možnost, že baterie se ještě sedne a nakonec to opravdu bude nová. Nicméně když jsem měl telefon nový, tak aplikace AccuBattery ukazovala kondici 100% již po prvních nabitích a v průběhu se to snižovalo, tudíž ji poměrně věřím.

Čistou instalaci nemám, data byla zachována. Spíš poukazuji na ta čísla výdrže, v čemž už aplikace přesná je. A vzhledem k tomu, že na telefonu nedělám nic jiného, než na co byl telefon běžně zvyklý, tak změna spotřeby při screen on i v podstatě při skoro nepoužívání, a takto drastická, není v pořádku.. Takhle jsem to neměl ani po předchozím servisu mého telefonu, to vše zůstalo stejné a nic si nemuselo sedat.

A pokud se tedy nebudu bavit o číslech, co mi zde poskytuje aplikace, tak dnes jsem telefon musel nabíjet již po třetí, což mi rozhodně v pořádku nepřijde. Před servisem stačilo ráno sundat z nabíječky a při nějakém výraznějším používání jsem sáhl po nabíječce v průběhu dne.
0 Like
zLukas
Explorer
Možnosti
Pokud máte nějakou podobnou zkušenost, tak je to dost smutné, byl bych raději, kdyby to byla jen nějaká výjimečná chyba v procesu. Nicméně se obávám, že úspěšnost požadavku uplatnění záruky na servis, by byla blízko nule. Určitě to zkusím ale, pokud se výdrž nevzpamatuje v následujícím týdnu..
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Počkat, oni po takové opravě neudělali factory reset? Domlouval jste to přímo nebo to byla jejich iniciativa? Vím, že u mimozáruční opravy to domluvit jde, ale není to standardní postup a mohl by to být zdroj problémů.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
zLukas
Explorer
Možnosti
Ano, poprosil jsem je, zda-li by to bylo možné, vzhledem k tomu, že jde pouze o vadný displej a jinak telefon v podstatě fungoval. (Fungovalo i spojení s Windows, takže přes PC jsem mobil mohl používat.)

Řekli mi, že ano, že pokud to není problém s deskou, tak že data se určitě zachovat dají.
JoEX13
Student
Možnosti

Pokud se nedělal Factory reset, pak po výměně displeje a baterie by neměl být problém s vybíjením. LCD má ale vlastní sériové číslo a teoreticky tedy některá data v displeji neodpovídají údajům uloženým na základní desce. Pak by to mobil mohl vyhodnotit chybu, kterou cyklicky vyhodnocuje a tedy tím "vyžírá" baterii.

Pochybuji, že by technik dal zpět původní baterii, když si Samsung v takových případech bez výjimek vyžaduje navrácení původní baterie zpět. Tedy proč by se vracela nová baterie, která má mimo jiné na sobě lepící materiál a který se při demontáži vždy zničí. Baterie by v mobilu nedržela a jakékoliv použití jiného než originálního lepení je zakázáno. 

Doporučil bych ale data zálohovat, provést tovární nastavení, případně aktualizovat FW a pak je nahrát zpět. Pokud by i po několika dnech (až se opět nahrajou všechna data ze záloh a aplikací) se baterie extrémně vybíjela, pak asi nezbývá než znovu reklamovat, že baterie nevydrží.  Samozřejmě je možné, že se někde ve skladu dlouho válela nebo prostě je vadná. Ale může být problém i jinde, například v základní desce, která má u modelu Note 20 občas problém s napájením.

zLukas
Explorer
Možnosti

Dobrý den, děkuji za odpověď. Taky jsem nad tím uvažoval, jestli by to nemohlo s tím souviset tedy, jestli tedy není problém, že se nedělal factory reset. Brzy ho zkusím udělat, protože to chování spotřeby energie začalo být ještě zajímavější.

Každopádně pořád mi přijde divné, že i po několika nabitích AccuBattery stabilně reportuje kapacitu baterie pouze kolem 90%. Tak buď opravdu to byla nějaká stará, nebo nevím. Ale každopádně, je tedy velká náhoda, že to reportuje zhruba stejnou kapacitu jako před opravou... Proto bych pořád to podezření o tom, že výměna baterie neproběhla, mohl mít, ale nakonec, i kdyby to tak bylo, tak pro životní prostředí lepší, stejně a je mi to jedno, to není můj hlavní problém. 😃 

Spíš to vybíjení je extrémní. A nestabilní. Telefon se cyklí v tom, že pár dní je průměrná spotřeba baterie při zapnutém displeji kolem 13 - 15% za hodinu. Což vychází na zhruba 6 a půl hodiny screen on time, což odpovídá tomu, co jsem dokázal mít STABILNĚ před opravou. A pak dalších několik dní mám spotřebu při screen on a při úplně stejném používání třeba 23 - 28% za hodinu. Zkoušel jsem nalézt příčiny, jako se podívat jak která aplikace spotřebovává energii, zkusil jsem vypnout synchronizace účtů, vypínat data, wifi, lokaci když to nepotřebuji, ale vliv to nemá skoro žádný. 

SmartSelect_20220529-165235_AccuBattery.jpgSmartSelect_20220529-165044_AccuBattery.jpg

Takže zkusím Factory Reset na čisto a pokud to bude takhle oscilovat dál, tak to zase ponesu do servisu. 🙃

0 Like
JoEX13
Student
Možnosti
Takové výkyvy mohou dělat nainstalované aplikace pro monitoring mobilu, případně i čistící, která neustále mažou data b mezipaměti. Nicméně spotřeba by byla vidět v nastavení, respektive v záložce Baterie. Systémová aplikace by to dělat neměla, pokud nejsou poškozené data. Vyřešit lze přehráním SW a používáním po nějakou dobu bez cizích aplikací. AccuBattery není aplikací vydanou Samsungem a tedy sběr dat ze systému nemusí být kompatibilní.
Pak je tu druhá možnost a to závada hardwaru. Možná to teď bude znít trochu divně, ale víc než polovina závad je způsobena zákazníkem. Tím chci říct, že závady často vznikají způsobem používání, tedy instalací nevhodných aplikací, manipulací atd., což se nemusí projevit hned.

Jak píšete, doporučil bych tedy tovární nastavení, tak týden tak používat a poté si vyhodnotit, jestli se stále rychle vybíjí. Klidně průběžně instalujte potřebné aplikace. Za mě ale nedoporučuji ty na monitoring a čištění mobilu. Samsung má SW dostatečně sofistikovaný, aby se o to staral sám. Plně dostačuje jednou za týden mobil restartovat a musí šlapat jak švýcarské hodinky.

Jestli to ani tak nepomůže, hoďte mobil do servisu. Možná vám vymění i desku.
0 Like