o 20-04-2022 02:38 PM
o 20-04-2022 04:52 PM
o 20-04-2022 09:46 PM
Dobrý den, několik postřehů. Ta aplikace je zlo a nedá se jí věřit. Vidím tam 4 cykly , z toho nejde nic odvodit. No a druhý postřeh: říkáte, že baterie vydrží polovinu a z toho usuzujete, že ji nevyměnili? Když už, tak se mohlo stát, že jste měl smůlu na vadný kus, ale spíš bych řekl, že po čisté instalaci si systém ještě sedá a probíhají optimalizace.
o 20-04-2022 10:01 PM
o 20-04-2022 10:16 PM
o 21-04-2022 07:30 AM
Počkat, oni po takové opravě neudělali factory reset? Domlouval jste to přímo nebo to byla jejich iniciativa? Vím, že u mimozáruční opravy to domluvit jde, ale není to standardní postup a mohl by to být zdroj problémů.
o 21-04-2022 07:41 AM
o 09-05-2022 10:33 PM
Pokud se nedělal Factory reset, pak po výměně displeje a baterie by neměl být problém s vybíjením. LCD má ale vlastní sériové číslo a teoreticky tedy některá data v displeji neodpovídají údajům uloženým na základní desce. Pak by to mobil mohl vyhodnotit chybu, kterou cyklicky vyhodnocuje a tedy tím "vyžírá" baterii.
Pochybuji, že by technik dal zpět původní baterii, když si Samsung v takových případech bez výjimek vyžaduje navrácení původní baterie zpět. Tedy proč by se vracela nová baterie, která má mimo jiné na sobě lepící materiál a který se při demontáži vždy zničí. Baterie by v mobilu nedržela a jakékoliv použití jiného než originálního lepení je zakázáno.
Doporučil bych ale data zálohovat, provést tovární nastavení, případně aktualizovat FW a pak je nahrát zpět. Pokud by i po několika dnech (až se opět nahrajou všechna data ze záloh a aplikací) se baterie extrémně vybíjela, pak asi nezbývá než znovu reklamovat, že baterie nevydrží. Samozřejmě je možné, že se někde ve skladu dlouho válela nebo prostě je vadná. Ale může být problém i jinde, například v základní desce, která má u modelu Note 20 občas problém s napájením.
o 29-05-2022 05:10 PM
Dobrý den, děkuji za odpověď. Taky jsem nad tím uvažoval, jestli by to nemohlo s tím souviset tedy, jestli tedy není problém, že se nedělal factory reset. Brzy ho zkusím udělat, protože to chování spotřeby energie začalo být ještě zajímavější.
Každopádně pořád mi přijde divné, že i po několika nabitích AccuBattery stabilně reportuje kapacitu baterie pouze kolem 90%. Tak buď opravdu to byla nějaká stará, nebo nevím. Ale každopádně, je tedy velká náhoda, že to reportuje zhruba stejnou kapacitu jako před opravou... Proto bych pořád to podezření o tom, že výměna baterie neproběhla, mohl mít, ale nakonec, i kdyby to tak bylo, tak pro životní prostředí lepší, stejně a je mi to jedno, to není můj hlavní problém. 😃
Spíš to vybíjení je extrémní. A nestabilní. Telefon se cyklí v tom, že pár dní je průměrná spotřeba baterie při zapnutém displeji kolem 13 - 15% za hodinu. Což vychází na zhruba 6 a půl hodiny screen on time, což odpovídá tomu, co jsem dokázal mít STABILNĚ před opravou. A pak dalších několik dní mám spotřebu při screen on a při úplně stejném používání třeba 23 - 28% za hodinu. Zkoušel jsem nalézt příčiny, jako se podívat jak která aplikace spotřebovává energii, zkusil jsem vypnout synchronizace účtů, vypínat data, wifi, lokaci když to nepotřebuji, ale vliv to nemá skoro žádný.
Takže zkusím Factory Reset na čisto a pokud to bude takhle oscilovat dál, tak to zase ponesu do servisu. 🙃
o 30-05-2022 12:15 PM