Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Klawiatura i wpisywanie głosowe po Polsku

(Temat utworzony: 01-04-2019 11:36 AM)
85572 Wyświetlenia
kokein
Explorer
Opcje

Witajcie, 
Po przesiadce z S7edge na Note9 nie mogę sobie poradziś z ustawieniem Głosowego wpisywania na klawiaturze z Note9.
Wszytsko ustawiowne na PL, a jak wciskam mikrofon to "słucha" po Angielsku, w jezykach obsługiwanych nie widać PL.
W S7 działalo idealnie na Stockowej klawiaturze. 

Jedyne co mi się udało to odpalić klawiaturę Google i wtedy działa, ale tracę funkcjinalność pisania rysikiem (nie chcę GBoard) Jest na to jakaś solucja? 

Wersja softu z 1.03.2019, Android 9

0 Like
Przejdź do rozwiązania
208 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@QQryQQ  Telefony sprzedawane w Polsce są też  z rynku europejskiego.

0 Like
QQryQQ
Explorer
Opcje

Kupuję w polskim sklepie, kupuję z csc XEO tak ? i nie mam języka polskiego w hmm podstawowych funkcjach, dalej w funkcjach zapewniajacych bezpieczeństwo ? jadąc samochodem nie mogę dotknąc przycisku z mikrofonem i wysłac wiadomosci ? ... 

Zmieniełem z note 8, gdzie wszystko dzialało, (no sławne bixby uparcie nie i nie dało sie na początku wyłączyc) na kolejny (miałem nadzieję) porządny produkt samsunga.. a tu taka (moim zdaniem wtopa)...

Kolejna odsłona "flagowca" z polskiej dystrybucji zostaje wykastrowana o funkcję językową kraju w którym sprzedaje w "swoich autoryzowanych salonach"?....

Taka sama sytuacja z TV, poprzedni model spokojnie i bez specjalnej konfiguracji rozumiał polecenia glosowe, oraz oczywiście wyszukiwanie w jezyku polskim. kolejny tv juz niestety nie, brak j pl, brak możliwości instalacji...

Może Note 15 będzie miał tylko klawiaturę en i kor.. a może wreszcie ktoś w tym kraju zacznie wymagać pewnych rzeczy od producentów...

Niestety nie sprawdzę tego, przy następnej wymianie sprzętowej samsungi znikną powoli, mam nadzieje z wielu domów...

0 Like
aliskooo
First Poster
Opcje

Bardzo mi pomogłeś! Dzięki :smiling-face: 

Piotrm201
First Poster
Opcje

Jak po wyżej nie mogę mówić do telefonu aby on pisał za mnie np podczas jazdy a to bezpieczniejsze . Posiadam tel Samsung Galaxy s9 i to stało się po najnowszej aktualizacji gdzie pisze że jezyk Polski nie jest jeszcze obsługiwany to po co ta aktualizacja ? Aby ludzi denerwować? 

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piotrm201, Zapewne po aktualizacji klawiatura zaczęła używać wpisywania głosowego Samsung, które tak jak zauważyłeś, nie obsługuje języka polskiego. Jeśli używasz klawiatury Samsung, to wystarczy, że w Ustawieniach telefonu wyłączysz aplikację "Wpisywanie głosowe Samsung" lub odznaczysz ją na liście aktywnych klawiatur w zakładce "Zarządzaj klawiaturami". Wtedy powinno uaktywnić się wpisywanie głosowe Google, które obsługuje język polski. Dokładne wskazówki na ten temat znajdziesz w poniższym wątku.

Klawiatura i wpisywanie głosowe po Polsku

Przemo1981
Journeyman
Opcje

Już chyba 100-krotny raz odznaczam  "Wpisywanie głosowe Samsung" w zakładce "Zarządzaj klawiaturami" (pozostawione zaznaczone "Pisanie głosowe Google")  i po nawet niespełna dniu ponownie przy próbie tworzenia sms po wciśnięciu mikrofonu uruchamia się "Wpisywanie głosowe Samsung". Zaczyna mnie to doprowadzać do "białej gorączki" bo ile razu można wyłączać wprowadzanie Samsunga bez PL?!?!

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Przemo1981, W takim razie spróbuj wyłączyć aplikację wpisywania głosowego.

Screenshot_20200721-141307_Settings.jpg

Przemo1981
Journeyman
Opcje

Dzięki za info, zatrzymałem i wyłączyłem aplikację, dam znać za kilka dni czy ok.

Przemo1981
Journeyman
Opcje

Wszystko ok, jeszcze raz dzięki za redę!

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie ma sprawy 😉 Zachęcam do kolejnych odwiedzin forum Samsung Community.

0 Like