Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak asystenta Bixby po Polsku.

(Temat utworzony: 13-02-2025 09:31 AM)
265 Wyświetlenia
DobbleGooble
Pathfinder
Opcje
Kilka dni temu Samsung dodał wsparcie dla swojego asystenta Bixby do języka japońskiego. 
Jest to o tyle dziwne, że pomimo 7 lat od premiery tegoż asystenta, nie dostaliśmy wsparcia do języka polskiego. 
Japoński jest obecnie uznawany (wg różnych rankingów) za jeden z najtrudniejszych języków na świecie (w rankingu z 2024 roku otrzymał 2 msce). Na 1 miejscu jest chiński, a język polski zajął 5 miejsce w rankingu. 
Skoro Bixby dostaje wsparcie do 2 najtrudniejszego języka świata, który obsługuje Galaxy AI, to dlaczego język polski(który notabene też obsługuje Galaxy AI), nie jest obsługiwany przez Bixby? To wydaje się o tyle dziwne, że jak w Galaxy Store wyszukamy sobie np. TTS Polish Voice (czyli syntezator mowy polskiej), to mamy poniżej krotka notkę informującą że ten pakiet posiada wszystkie wymagane funkcje do np. Tłumaczeń, transkrypcji połączeń, itd., ale mamy tam też Bixby. To samo tyczy się samego pakietu językowego, odpowiedzialnego za wprowadzanie głosowe i tłumaczenia. Skoro są już podstawy pod asystenta Bixby(tzn. wprowadzanie głosowe, tekst na mowę, itd.) to dlaczego jeszcze Bixby nie jest po polsku? Dodatkowo, Bixby text call jest dostępny po polsku, a na telewizorach Samsung mamy również polska wersję tego asystenta. 
Może się mylę, i to jest zwiastun Bixby w języku polskim? Samsung ostatnio bardzo się poprawił, dodając Galaxy AI w naszym języku, oraz wprowadzając Samsung Wallet do Polski, ale jest jeszcze parę rzeczy, które wypadałoby udostępnić w naszym kraju. 
3 Odpowiedzi
userxad
Voyager
Opcje
Ja chyba 10 lat czekałem aby dodali język polski do dyktafonu samsunga aby głos zmieniał się na tekst i dodali. Jeśli pracują nad bixby to w końcu dodadzą język polski.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
DobbleGooble
Pathfinder
Opcje
Już wysłałem. Może coś z tym zrobią...
0 Like