Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Poradnik] Którego asystenta wybrać?

(Temat utworzony: 24-03-2025 02:54 PM)
413 Wyświetlenia
Zonniak
Hotshot
Opcje

[PORADNIK] Którego asystenta wybrać?

image

Witam,
W tym wątku chciałbym napisać o asystentach AI. Który wybrać i od kogo? Jakie są tego zalety?

image

Gemmini - Tegoroczny asysten od Google. Ulepszona wersja normalnego asystenta Google. Dzięki temu możemy rozmawiać w trybie live. Asystent może nam pomóc w codziennych zadaniach lub wytłumaczyć zadanie lub ciekawy dla nas wątek. Znany jest z tegorocznej Serii Galaxy S25. Funkcje podanej serii zostaną przeniesione z Bixby Voice.

Minusy:
  • Brak integracji z One UI 6.1 (wykonywanie czynności)
Plusy:
  • Darmowy
  • Łatwy w obsłudze
  • Pomocny tryb live
  • Integracja z Galaxy i kontem Google

image

Bixby Voice - Asysent AI od samsunga. Pozwala nam on na swobodne prowadzenie rozmowy (w języku Angielskim a nie polskim) i może wysyłać wiadomości oraz wykonywać połączenia. Nie ma możliwości niestety ustawienia języka polskiego. 

Minusy:
  • Brak języka polskiego
Plusy:
  • Integracja z urządzeniem galaxy

image

A ty którego wybieras?
😃

Pozdrawiam
Zonniak

15 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Najbardziej odpowiada mi Asystent Google. Niestety Google już zapowiedział że jego asystent zostanie wyłączony stopniowo na poszczególnych urządzeniach i zastopiony Gemini.
Zonniak
Hotshot
Opcje
Dlatego to napisałem.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Co do samego Gemini, to jakoś mi on nie podchodzi. Chociaż pewnie będzie się trzeba na niego przesiąść. A Bixby? To bardziej nieporozumienie Samsunga szczególnie na naszym rynku.
Zonniak
Hotshot
Opcje
Gdyby byl jezyk polski w bixby używałbym go.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wtedy miałby o wiele większe powodzenie.
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Od siebie dodam jeszcze kilka informacji w kwestii zarządzania telefonem:
Gemini vs Asystent Google:
Asystent Google jeszcze istnieje i narazie lepiej zarządza telefonem od Gemini. Pomimo iż Gemini jest oparte na AI i lepiej rozumie złożone polecenia to jego zarządzanie telefonem jest wciąż gorsze niż w przypadku Asystenta Google.

Bixby vs Asystent Google:
Bixby zostało stworzone specjalnie pod telefony Samsung i dzięki temu lepiej zarządza telefonem i jego ustawieniami niż Asystent Google pomimo tego że to Asystent Google ogólnie oferuje większe możliwości zarządzania. Natomiast Asystent Google oferuje większą kompatybilność z aplikacjami firm trzecich oraz szybciej odpowiada od Bixby.
Zonniak
Hotshot
Opcje
Dokładnidnie dlatego to napisałem. Niektórzy używali asystenta Google i muszą zmienić bo jest wyłączany.
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Tak z ciekawości - zanim mnie zabije - opisujesz własne doświadczenia czy cytujesz folder reklamowy?
Ps.: "nie ważne którego wybierzesz, lewego czy prawego..." A ty którego wybierasz?
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
A Gemini to... Samsung czy Google?
0 Like