Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Samsung A52s 5G] Szybkie Wykonanie Screena Koło Dolnego Paska Nawigacyjnego

(Temat utworzony: 08-02-2025 01:14 PM)
126 Wyświetlenia
asziatko
Pioneer
Opcje

Witam,

Przyznam że miałem ustawioną opcję szybkiego wykonania screena poprzez Dostępność, był również skrót (po prawej stronie) koło dolnego paska nawigacyjnego, od paru dni ustawienie szybkiego wykonania screena znikło i przyznam że szukam i szukam w Ustawieniach i nie mogę znaleźć możliwości włączenia i ustawienia szybkiego wykonania screena.

Gdzie i jak można przywrócić możliwość szybkiego wykonania screena koło dolnego paska nawigacyjnego?.

---
W Kontakcie,
Artur
0 Like
7 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Przycisk dostępności włącza się poprzez wejście do Ustawienia --> Dostępność --> Ustawienia zaawansowane --> Przycisk dostępności lecz nie znalazłem w nim możliwości wykonywania screena. Screena można wykonać jeszcze na takie sposoby:
1. Równoczesne naciśniecie przycisku ściszania i bocznego
2. Poprzez gest przeciągnięcia który aktywuje się poprzez wejście do Ustawienia --> Zaawansowane funkcje --> Ruchy i gesty --> Przeciągnij dłonią aby przechwycić.
3. W modelach Ultra poprzez rysik S Pen poprzez opcje "Inteligenty wybór"
4. Poprzez centrum sterowania (tam gdzie jest możliwość włączenia WiFi, danych komórkowych czy trybu samolotowego) i dodanie do niego opcji "Zrzut ekranu".
asziatko
Pioneer
Opcje

@Wiatrak24 póki co mam ustawione wybór robienia screen'u w szybkich ustawieniach. 

Powiem że ustawiając ustawienia smartfona sam ustawiłem tak że przez Dostępność pojawił się dodatkowy skrót koło dolnego paska nawigacyjnego i w każdej chwili można było nacisnąć i zrobić screen, jak to ustawiłem nie wiem, a jak widać właśnie że nie ma 

"Dostępność --> Ustawienia zaawansowane --> Przycisk dostępności lecz nie znalazłem w nim możliwości wykonywania screena"

---
W Kontakcie,
Artur
0 Like
asziatko
Pioneer
Opcje

Dokładnie myślę o tym przycisku dostępności co widoczny na screenie poniżej...

Przycisk DostępnościPrzycisk Dostępności

Co miałem skonfigurowany skrót do wykonywania screen'ów. I za nic nie mogę ponownie skonfigurować przycisku dostępności by można było wykonać screen'a.

---
W Kontakcie,
Artur
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@asziatko  napisał(a):

Gdzie i jak można przywrócić możliwość szybkiego wykonania screena koło dolnego paska nawigacyjnego?.

Za pomocą aplikacji NavStar z pakietu Good Lock możesz dodać do paska nawigacyjnego dodatkowy przycisk, który będzie wykonywał zrzut ekranu. Warto to sprawdzić. Nie mam tylko pewności, czy A52 obsługuje Good Lock.

Screenshot_20250211_232654_NavStar.jpg

asziatko
Pioneer
Opcje

@kamil40013 ta aplikacja by mogła pomóż jak widzę że można dodać skrót koło paska nawigacyjnego.

Tylko że przyznam że wyszukując aplikacji NavStar w sklepie Galaxy Store czy też Google Play nie odnajduje takiej aplikacji.

---
W Kontakcie,
Artur
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@asziatko To rozszerzenie w aplikacji GoodLock. Ściągnij tę apkę, a później znajdziesz w niej możliwość pobrania NavStar.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje