Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aktualizacja aplikacji w Mój Sejf

(Temat utworzony: 12-02-2025 09:23 PM)
176 Wyświetlenia
Krzykoz
Journeyman
Opcje
Używam aplikacji Mój Sejf odkąd powstała, bodajże w Galaxy S8. Zawsze instalowałem w Sejfie aplikacje z Google Play. Powodowało to, że moje konto Google widziało 2 używane urządzenia o tej samej nazwie (nazwa używanego telefonu oraz ta sama nazwa, czyli jakby Sejf powodowal, że mam drugi telefon).
Zastanawiam się, czy jest możliwość nieużywania ani konta Google ani Samsung, a wciąż mieć możliwość aktualizacji aplikacji w Sejfie?
Oczywiście aplikacje do Sejfu przenoszę z głównego systemu.
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Cz3rnuszek
Explorer
Opcje
Niestety, nie jest możliwe korzystanie z aplikacji Mój Sejf bez użycia konta Google lub Samsung. Aplikacja Mój Sejf jest integralną częścią ekosystemu Samsung i wymaga zalogowania na konto Samsung w celu poprawnego działania. Wynika to z faktu, że Mój Sejf tworzy odizolowane środowisko, w którym aplikacje działają niezależnie od głównego systemu. Aby aktualizować aplikacje w Sejfie, konieczne jest połączenie z Google Play, co wymaga zalogowania na konto Google. Bez tego połączenia, Sejf nie ma dostępu do aktualizacji aplikacji. Rozumiem, że problem z duplikowaniem urządzeń w koncie Google jest uciążliwy. Niestety, nie ma prostego obejścia tego problemu. Wynika to z faktu, że Sejf tworzy oddzielny profil dla aplikacji, co jest interpretowane przez Google jako kolejne urzadzenie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Cz3rnuszek
Explorer
Opcje
Niestety, nie jest możliwe korzystanie z aplikacji Mój Sejf bez użycia konta Google lub Samsung. Aplikacja Mój Sejf jest integralną częścią ekosystemu Samsung i wymaga zalogowania na konto Samsung w celu poprawnego działania. Wynika to z faktu, że Mój Sejf tworzy odizolowane środowisko, w którym aplikacje działają niezależnie od głównego systemu. Aby aktualizować aplikacje w Sejfie, konieczne jest połączenie z Google Play, co wymaga zalogowania na konto Google. Bez tego połączenia, Sejf nie ma dostępu do aktualizacji aplikacji. Rozumiem, że problem z duplikowaniem urządzeń w koncie Google jest uciążliwy. Niestety, nie ma prostego obejścia tego problemu. Wynika to z faktu, że Sejf tworzy oddzielny profil dla aplikacji, co jest interpretowane przez Google jako kolejne urzadzenie.
Krzykoz
Journeyman
Opcje
Dzieki Cz3rnuszek, tak właśnie myślałem, ale chciałem potwierdzić. Nie jest to jakoś uciążliwe, ale zastanawiałem się czy jest taka możliwość. Zwłaszcza, że żeby dodać aplikacje do Sejfu, nie trzeba logować się do Google w Sejfie a wystarczy ja przenieść z głównego systemu.
0 Like