Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[S25 Ultra] Brak powiadomień w aplikacji Łącze z Windows

(Temat utworzony: 11-02-2025 09:55 PM)
311 Wyświetlenia
r3d1
Helping Hand
Opcje

Hej,

po przesiadce na S25 Ultra aplikacja "Łącze z telefonem" przestała pokazywać powiadomienia.

r3d1_0-1739307261527.png

Powiadomienia są widoczne w S24 U ( beta UI7), S23 U i S22 U, S21 FE, S10 Plus. Ordynarnie usuwałem aplikację z Windows (przez Power Shell) po czym instalowałem ją ponownie, usuwałem dane aplikacji z telefonu (aplikacja wbudowana, więc nie mogę jej odistalować). Nic nie pomaga.

Jakieś pomysły?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
r3d1
Helping Hand
Opcje

Finalnie zacząłem eksperymentować ze starszymi wersjami aplikacji Łącze z telefonem mając nadzieję, że uda mi się usunąć wszystkie urządzenia i dodać je ponownie.

Niestety aktualnie nie znalazłem sposobu na zrobienie tego, ALE...

po instalacji wersji phone-link-1-24061-93-0 powiadomienia wyświetlają się prawidłowo! :smiling-face:

Mam nadzieję, że po jakiejś aktualizacji aplikacji nie "wysypie się" :smiling-face:

r3d1_0-1739391401361.png

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć. Zobacz na telefonie czy aplikacja Łącze do Windows ma dostęp do powiadomień. Jeśli ma spróbuj zabrać to uprawnienie i nadać je na nowo. Ustawienia --> Aplikacje --> Łącze do Windows --> Uprawnienia. Jeśli na komputerze masz włączony tryb skupienia wyłącz go oraz jeśli korzystasz z laptopa wyłącz oszczędzanie energii jeśli jest włączone.
r3d1
Helping Hand
Opcje

To chyba jakiś poważniejszy problem. Za każdym razem od nowa na telefonie pojawiają mi się dwa powiadomienia:

Screenshot_20250211_225324_Nova Launcher.jpg

Przy czym nie wiem co miałbym z tymi powiadomieniami na telefonie zrobić (klikanie w nie powoduje, że znikają i nic dalej się nie dzieje - ani na telefonie ani na lapku).

--------------

Już wiem - podłączyłem na tym samym laptopie starszy telefon - S21 FE i tam powiadomienia działają bez problemu. Pojawiają się tez te dwa, które widzę na S25, a nie ma ich w aplikacji.

r3d1_0-1739311573010.png

Podsumowując - na s21 powyższe powiadomienia pojawiają się zarówno na telefonie i na laptopie (1x)

Na S25 pojawiają się po każdym połączeniu telefonu z aplikacją, ale tylko na telefonie. W aplikacji brak jakichkolwiek powiadomień 😞

Powtarzam - robię to w tej samej aplikacji Łącze do Windows, na tym samym laptopie, a więc nie zakładam problemów z ze sprzętem / oprogramowaniem laptopa. (tak czy inaczej : skupienie wyłączone, oszczędzanie energii - wyłączone)

0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Spróbuj jeszcze wykonać zabieg Wipe Cache Partition.
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
Czy podczas konfiguracji telefonu była przywracana kopia zapasowa?
r3d1
Helping Hand
Opcje

Wipe cache poszedł - nie pomogło (wcześniej usuwałem wielokrotnie dane aplikacji na telefonie).

Chciałem nawet usunąć telefon z aplikacji, ale niestety po jednej w aktualizacji nie ma możliwości usunięcia połączonego telefonu z aplikacji Łącze z telefonem.

Wylogowywanie i ponowne logowanie nie usuwa telefonu więc nie jest skuteczne.

Co do danych - były przenoszone między telefonami. Na ten moment będę próbował znaleźć inne rozwiązania - takie, któe nie łączą się zerowaniem telefonu bez przywracania kopii zapasowej. Ewentualnie zobaczę jak podziała na telefon najbliższa aktualizacja...

Life is brutal... Eh, te problemy pierwszego świata :smiling-face:

0 Like
Rozwiązanie
r3d1
Helping Hand
Opcje

Finalnie zacząłem eksperymentować ze starszymi wersjami aplikacji Łącze z telefonem mając nadzieję, że uda mi się usunąć wszystkie urządzenia i dodać je ponownie.

Niestety aktualnie nie znalazłem sposobu na zrobienie tego, ALE...

po instalacji wersji phone-link-1-24061-93-0 powiadomienia wyświetlają się prawidłowo! :smiling-face:

Mam nadzieję, że po jakiejś aktualizacji aplikacji nie "wysypie się" :smiling-face:

r3d1_0-1739391401361.png