11-02-2025 09:55 PM
Hej,
po przesiadce na S25 Ultra aplikacja "Łącze z telefonem" przestała pokazywać powiadomienia.
Powiadomienia są widoczne w S24 U ( beta UI7), S23 U i S22 U, S21 FE, S10 Plus. Ordynarnie usuwałem aplikację z Windows (przez Power Shell) po czym instalowałem ją ponownie, usuwałem dane aplikacji z telefonu (aplikacja wbudowana, więc nie mogę jej odistalować). Nic nie pomaga.
Jakieś pomysły?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
12-02-2025 09:16 PM
Finalnie zacząłem eksperymentować ze starszymi wersjami aplikacji Łącze z telefonem mając nadzieję, że uda mi się usunąć wszystkie urządzenia i dodać je ponownie.
Niestety aktualnie nie znalazłem sposobu na zrobienie tego, ALE...
po instalacji wersji phone-link-1-24061-93-0 powiadomienia wyświetlają się prawidłowo!
Mam nadzieję, że po jakiejś aktualizacji aplikacji nie "wysypie się"
11-02-2025 10:46 PM
11-02-2025 11:11 PM
To chyba jakiś poważniejszy problem. Za każdym razem od nowa na telefonie pojawiają mi się dwa powiadomienia:
Przy czym nie wiem co miałbym z tymi powiadomieniami na telefonie zrobić (klikanie w nie powoduje, że znikają i nic dalej się nie dzieje - ani na telefonie ani na lapku).
--------------
Już wiem - podłączyłem na tym samym laptopie starszy telefon - S21 FE i tam powiadomienia działają bez problemu. Pojawiają się tez te dwa, które widzę na S25, a nie ma ich w aplikacji.
Podsumowując - na s21 powyższe powiadomienia pojawiają się zarówno na telefonie i na laptopie (1x)
Na S25 pojawiają się po każdym połączeniu telefonu z aplikacją, ale tylko na telefonie. W aplikacji brak jakichkolwiek powiadomień 😞
Powtarzam - robię to w tej samej aplikacji Łącze do Windows, na tym samym laptopie, a więc nie zakładam problemów z ze sprzętem / oprogramowaniem laptopa. (tak czy inaczej : skupienie wyłączone, oszczędzanie energii - wyłączone)
11-02-2025 11:38 PM
12-02-2025 06:46 AM — edytowano 12-02-2025 06:47 AM
Wipe cache poszedł - nie pomogło (wcześniej usuwałem wielokrotnie dane aplikacji na telefonie).
Chciałem nawet usunąć telefon z aplikacji, ale niestety po jednej w aktualizacji nie ma możliwości usunięcia połączonego telefonu z aplikacji Łącze z telefonem.
Wylogowywanie i ponowne logowanie nie usuwa telefonu więc nie jest skuteczne.
Co do danych - były przenoszone między telefonami. Na ten moment będę próbował znaleźć inne rozwiązania - takie, któe nie łączą się zerowaniem telefonu bez przywracania kopii zapasowej. Ewentualnie zobaczę jak podziała na telefon najbliższa aktualizacja...
Life is brutal... Eh, te problemy pierwszego świata
12-02-2025 09:16 PM
Finalnie zacząłem eksperymentować ze starszymi wersjami aplikacji Łącze z telefonem mając nadzieję, że uda mi się usunąć wszystkie urządzenia i dodać je ponownie.
Niestety aktualnie nie znalazłem sposobu na zrobienie tego, ALE...
po instalacji wersji phone-link-1-24061-93-0 powiadomienia wyświetlają się prawidłowo!
Mam nadzieję, że po jakiejś aktualizacji aplikacji nie "wysypie się"