wczoraj
Dzień dobry,
Bardzo proszę o pomoc. Kilka godzin temu zainstalowałem UI7. Po uruchomieniu wszystko jest inne, ale nie o tym. Mam 3 ogromne problemy, z którymi nie umiem sobie poradzić:
1. Nie działa ikonka ustawienia. Centralnie nie jestem w stanie wejść w ustawienia ogólne telefonu. Wszystkie aplikacji w telefonie się włączają oprócz ustawień. Próbuję sobie jakoś radzić wpisując hasła w pasku "wyszukaj" i jako tako wchodzę w pewne rzeczy, ale generalnie nie mam normalnie ustawień.
2. Pasek nawigacji na dole. Zawsze były tam 3 ikony: strzałka, która cofała, kwadracik, który włączał główny ekran i 3 kreski, które odpalały przegląd włączonych aplikacji. Obecnie mam TYLKO strzałkę i jedyne co mogę robić, to cofać wstecz. Byłem w zakładce ustawień "pasek nawigacji" i mam zaznaczone "przyciski".
3. Pasek powiadomień. Nie istnieje. U góry ekranu mam jedynie po prawej stan baterii, kreski zasięgu i moc wifi. Nie mam małego zegara po lewej stronie, nie wyświetlają mi się mini ikonki powiadomień. Co najgorsze, jak przeciągam palcem od góry w dół, to totalnie nic się nie dzieje. Nie pojawia się to co zawsze, czyli ikonki z głośnością, trybem samolotowym, kodem qr, wifi, itd.
Błagam o pomoc, bo nawet nie jestem w stanie włączyć bluetooth żeby połączyć się z samochodem, czy choćby włączyć tryby samolotowego.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Jan
wczoraj
wczoraj
wczoraj
Dziękuję za rady. Niestety nie mogę nawet tego manewru zrobić. Po podłączeniu telefonu do komputera, on się po prostu ładuje i tyle. Włącza się normalnie telefon, a nie ten system wipe cache 😞 Nie pojawiają się te drobne komendy jak w Dosie I tak samo, komputer nie widzi, że został podłączony "nowy dysk". Co z tym teraz zrobić? Dodatkowo zauważyłem, że w ogóle nie mam ani dźwięku, ani ikon powiadomień. O smsie, wiadomości z WhatsApp czy Messenger dowiaduję się dopiero, jak odblokuję telefon. Kolejna kwestia, mogłem 2 razy kliknąć mały boczny guzik i włączał się aparat. Teraz tego nie ma. Uprzejmie proszę o pomoc.
wczoraj
6 godzin(y) temu
Ok, udało mi się zrobić ten wipe cache partion. Trzeba było przycisnąć volume up, a nie down. Zrobiłem jak w instrukcji, niestety nic to nie dało. Ani jeden z problemów nie został rozwiązany.