Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wywoływanie głosowe asystenta google po aktualizacji do OneUI 7.0

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
151 Wyświetlenia
lgc89
Navigator
Opcje

Cześć, 

mam wrażenie, że asystent google (gemini) zaczął mocno szwankować po ostatniej aktualizacji do OneUI 7.0. Zauważyłem 2 problemy, które do tej pory nie występowały. 

1. Każdy kto powie "Hej google" wywołuje w moim telefonie asystenta. Wcześniej nie miałem takich problemów. Usuwanie modelu głosu nic nie daje.

2. Nie działa uruchamianie głosowe sprzętów podpiętych pod Google Home. Wcześniej działał nawet przy wyłączonym ekranie.

Macie podobne doświadczenia?

7 Odpowiedzi
Zonniak
Hotshot
Opcje
Witam
To zewzględu na to że Gemini gorzej radzi sobie z zarządzaniem urządzeniem. Takie funkcje znamy z Aysystenta google. Co do jedynki sprawdz czy wszędzie przełączyłeś w ustawieniach Google na Gemini a nie asystenta.

Pozdrawiam
0 Like
lgc89
Navigator
Opcje

W OneUI 6.1 wszystkie z wymienionych opcji działały z Gemini (nawet uruchamianie np. światła głosowo na wyłączonym ekranie telefonu). Po aktualizacji do OneUI 7.0 opcje nie działają. Wszystko jest ustawione prawidłowo. 

0 Like
Zonniak
Hotshot
Opcje
Nie zmienia to faktu że nadal gorzej radzi sobie z zarządzaniem. Poszukam
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Na S25U też nie działa, jest informacja ze urządzenie nie zostało skonfigurowane i można to zrobić w ustawieniach asystenta Google, tylko że tam nie ma co konfigurować.
0 Like
Aniolasek
Journeyman
Opcje
Jak nie chcesz Gemini wywoływać Jak wszyscy to ustaw swoje. Ja wołam "ok Kuba"
lgc89
Navigator
Opcje

Możesz podpowiedzieć gdzie to zrobić? Szukam tej opcji ale nie mogę znaleźć.

0 Like
Aniolasek
Journeyman
Opcje
Wystarczy raz go wywołać po staremu i powiedzieć mu, że chcesz go wywoływać tak... i tutaj podajesz jak chcesz