Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd płatności Google Pay

(Temat utworzony: 10-01-2022 07:10 PM)
3175 Wyświetlenia
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Bardzo często nie jestem w stanie zapłacić zbliżeniowo Google Pay, wyskakuje mi taki komunikat a telefon pod czas łączenia zaczyna wibrować tak jakby chciał zaskoczyć ale nie udaje mu się to. Czy ktoś spotkał podobny problem? Pozdrawiam 
Przejdź do rozwiązania
Krynio5
Journeyman
Opcje
Tak
0 Like
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Spróbuj odłączyć kartę z jednego urządzenia, być może w tym tkwi problem. 😕
0 Like
Krynio5
Journeyman
Opcje
Najpierw miałem wgrane karty tylko na jeden telefon. Dopiero gdy nie działały to wgrałem na drugi, zeby zobaczyć gdzie jest błąd. I apka reaguje tak samo
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Portfel Google nie tak dawno się zaktualizował , były karty ale nie działało , jak odinstalowałem aplikacje , zainstalowałem powtórnie i powtórnie wgrałem karty wszystko działa , zrób tak
0 Like
Krynio5
Journeyman
Opcje
No dzisiaj temat ogarnalem właśnie.
Wyczyściłem cache w usługach google play, portfelu i gdzie się jeszcze dało, usunąłem karty.. no i działa!! Wgrałem je i kupiłem zapałki dla sprawdzenia :face-with-tears-of-joy:

Dzięki za pomoc
Temat ogarniety
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Super 😁😁
0 Like
patryk1972
First Poster
Opcje

Witam

Mam spory problem, dokładnie nie mogę dodać karty płatniczej do google portfela.

Na starym telefonie Mi 10T Pro miałem dodaną (nawet z rootem) i wszystko działało

Na nowym telefonie S22 Ultra nie mogę nawet dodac karty, a próbowałem na wiele sposobów, nawet w aplikacji bankowej opcja google pay daje znać że karta nie pasuje, gdzie to nie prawda

Czy ktoś wie co może być przyczyną, albo czemu nie da się tego najzwyczajniej zrobić?

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje

Usuń wszystkie karty z Google Pay i spróbuj ponownie ją dodać. Dodawanie karty debetowej. 

amisttad
Apprentice
Opcje
Witam.
Od rana nie mogę płacić za pomocą telefonu. Problem dotyczy dwóch kart podpietych do Portfel Google. 
Płatność kartą banku Millennium działa prawidłowo (nie korzystają oni z płatności Google tylko z własnego systemu). Więc to nie problem NFC. 
Fizyczne karty zbliżeniowe działają prawidłowo. 
Aplikacja Portfel pokazuje że telefon nie spełnia wymagań bezpieczeństwa. 
Wszystkie aplikacje są aktualne. System też aktualny. Zabezpieczenia Google protect aktualne. System Nie był nigdy modyfikowany w żaden sposób. 

Spotkał się ktoś z taką sytuacją? Ktoś wie jak przywrócić działanie płatności? 

image

0 Like
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Spróbuj wyczyścić pamięć aplikacji Google wallet :smiling-face: