Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd płatności Google Pay

(Temat utworzony: 10-01-2022 07:10 PM)
3324 Wyświetlenia
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Bardzo często nie jestem w stanie zapłacić zbliżeniowo Google Pay, wyskakuje mi taki komunikat a telefon pod czas łączenia zaczyna wibrować tak jakby chciał zaskoczyć ale nie udaje mu się to. Czy ktoś spotkał podobny problem? Pozdrawiam 
Przejdź do rozwiązania
68 Odpowiedzi
amisttad
Apprentice
Opcje
Robiłem to już. Zarówno cache jak i dane. Usuwałem oraz na nowo dodałem karty.
Sprawdziłem wszystkie pomysły jakie sugerowano w wątku o takim samym problemie jakiś rok temu dotyczący S20 i S22.
Nic nie pomogło. Tak jak by Google u siebie na serwerze oznaczyło że s23 nie spełnia wymagań. 🤔
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Dziwna sytuacja, być może gdzieś jest luka w oprogramowaniu. Podejrzewam, że kwestia czasu i to naprawią.
PatrykF
Expert
Opcje

@amisttad Możliwe, że problem z samą usługą po stronie Google, ale wtedy nic nie zrobimy i trzeba czekać na jakieś poprawki aplikacji. Warto oczywiście wykonać czyszczenie partycji cache, jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś i przeczyścić dane aplikacji takich jak Google Portfel i Usługi Play:

Ustawienia > Aplikacje > Google Portfel/Usługi Play/Google > Pamięć > Wyczyść Dane.

amisttad
Apprentice
Opcje
Czyszczone było jedno i drugie. Brak efektów. Może problem sam się rozwiąże po weekendzie jak w USA zaczną pracować.
Przywracanie ustawień fabrycznych telefonu to dla mnie ostateczność. Więc z tym się wstrzymuje 😒
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Brak bezpieczeństwa oznacza że nie masz zabezpieczenia w postaci odcisk palca czy dane biometryczne. Zabezpiecz telefon a Wallet zadziała , tez to miałem
0 Like
amisttad
Apprentice
Opcje
Tylko ze jest odcisk palca. Zresztą przez ostatnie miesiące wszystko działało.
0 Like
bajkami
Student
Opcje
Mam taki sam problem tylko na Note 10+. "Głębokie" czyszczenie nic nie pomogło. Google umywa ręce, dlatego przed chwilą napisałem do Samsunga.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@amisttad, a co, jeśli usunąć te wszystkie odciski palca i wzory blokady, a następnie dodać od nowa?

@bajkami, co masz na myśli, mówiąc "głębokie" czyszczenie?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

amisttad
Apprentice
Opcje
Coś Samsung lub Google wariują. Teraz sam z siebie telefon spełnia "w teorii" wymogi bezpieczeństwa. W teorii bo nie testowałem czy płatność przejdzie, ale błąd o bezpieczeństwie zniknął.
Za to ma problem z kartami Visa.
Uprzedzając. Tak usunąłem i dodałem je na nowo.
Screenshot_20230730_005538_Google Play services.jpg
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@amisttad, czasami tak się dzieje, kiedy Google wprowadza nowe wymogi bezpieczeństwa i potrzebny jest czas, żeby wszystko poprawnie załapało. Daj znać, czy w poniedziałek komunikat zniknie.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.