Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd płatności Google Pay

(Temat utworzony: 10-01-2022 07:10 PM)
3199 Wyświetlenia
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Bardzo często nie jestem w stanie zapłacić zbliżeniowo Google Pay, wyskakuje mi taki komunikat a telefon pod czas łączenia zaczyna wibrować tak jakby chciał zaskoczyć ale nie udaje mu się to. Czy ktoś spotkał podobny problem? Pozdrawiam 
Przejdź do rozwiązania
68 Odpowiedzi
Teqnix
Journeyman
Opcje
U mnie na s22 ultra miałem podobny błąd kiedy chciałem skonfigurować g Pay przez aplikację banku. Pomogło dopiero ściągnięcie google Pay ze sklepu i tam skonfigurowanie płatności. Spróbuj w ten sposób.
0 Like
bpietras92
Pathfinder
Opcje

Zarówno przez aplikację banku jak i bezpośrednio przez gpay nie działa.

Jeśli moja odpowiedź pomogła Ci kliknij LIKE.
0 Like
bpietras92
Pathfinder
Opcje

Próbowałem również wipe chache oraz full wipe z recovery menu, nie pomogło.

0 Like
bpietras92
Pathfinder
Opcje

Naprawione:

Opcje programisty

> włączyć debugowanie USB

> włączyć Odblokowanie OEM

> restart

> opcje programisty

> wyłączyć debugowanie USB

> usunąć wszystkie autoryzowane urządzenia debugowania

> wyłączyć Odblokowanie OEM

> restart

po tym udało się dodać kartę.

A konsultant Samsunga radził wysłać telefon do serwisu, ciekawe co by poradzili...

rawal
Apprentice
Opcje
Dzięki! Od siebie jeszcze dodam, że potem dostałem w Google Pay komunikat "nieskonfigurowane". I pomogło wyczyszczenie danych Google Pay oraz ponowny restart telefonu.
0 Like
Members_EKnemnk
Student
Opcje

20220301_080234.jpg

Przy probie uruchomienia pojawia się taki komunikat, żadne powiadomienie się nie pokazuje. Z poziomu banku (Pekao) też nie można dodać karty.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_EKnemnk, spróbuj skorzystać z rozwiązania w tym wątku.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Members_EKnemnk
Student
Opcje

@OleksiiA nie pomogło

LukaszW
Expert
Opcje

@Members_EKnemnk, przy takim komunikacie zalecam całkowicie przelogować się kontem bankowym i kontem Google na urządzeniu, jeśli masz taką możliwość.

Tommy333333
Pathfinder
Opcje
Witam. Może ktoś wie jak to naprawić. Nie mogę dodać do Google Pay płatności Paypal po resecie całkowitym telefonu. Na innym telefonie te same konto dodaję bez problemu na tablecie też chociaż nie obsługuję NFC. Wygląda jak by coś blokowalo dodanie paypal jest tylko funkcja dodania karty. Trzeci zrzut ekranu to z tabletu.

Edit. 28.08.2022 Udało mi się połączyć Paypal i kartę MasterCard. Ludzie piszą w opiniach Google Play, że nie było można dodać od pewnego czasu, może to było przyczyną i nie mogłem dodać. Zrobiłem jeszcze jedną rzecz włożyłem kartę sim powiązaną z Paypal, więc teraz nie wiem w czym był problem czy ze strony Google Pay czy z braku karty sim w moim telefonie.imageimageimageScreenshot_20220828-215121_Google Play services_2584_1661716329.jpg
0 Like