Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

usuwanie zdjęć

(Temat utworzony: wtorek)
162 Wyświetlenia
w34
First Poster
Opcje
czy ktoś z was może wie jak usunąć zdj z zdjęcia google ale żeby nie usunęły się z galerii próbowałam z wyłączeniem synchronizacji z wyłączeniem one drive z 
usuwaniem dostępu i nic nie wiem już co zrobić 

image

0 Like
12 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Usunięcie zdjęcia w aplikacji Zdjęcia Google każdorazowo powoduje również jego usunięcie z pamięci urządzenia ponieważ aplikacja zarządza zdjęciami zapisanymi zarówno lokalnie jak i w chmurze. Nie ma sposobu aby to zmienić.
Anessal
Voyager
Opcje
A gdzie je masz? W pamięci telefonu? Czy w chmurze? I jak traktujesz apki galeria czy zdjęcia? Bo ja np. traktuję je tylko jako przegłądarki zdjęć, do zarządzania plikami zdjęć używam menegerów plików i kopia na nośniku lokalnym pendrive dysk, do zdjęć nie używam chmury Google bo za mała synchronizacja wyłączona, na one drive 100 gb mam kopię ale nie traktuję jej poważnie tylko jako rezerwę, pytanie mam czy chcesz używać do przeglądania galerii czy zdjęć googli czy obydwu, mnie jak i chyba tobie najbardziej podoba się galeria i do przeglądania jej używam, staram się do usuwania zdjęć nie korzystać z przeglądarek, jeśli już usuwanie w chmurach być musi bo przepełnione to może za pomocą dysku Google i onedriva, a lokalne w pamięci telefonu apką Pliki lub podobną, rozpisałam bo kiedyś sama miałam problem ze znalezieniem czegoś potrzebnego, pytanie następne czy musisz używać obu przeglądarek gdy jedną możesz wyłączyć, 😊

0 Like
w34
First Poster
Opcje
traktuje aplikacje galerie jako do przeglądania i zapisywania zdj a zdj google kiedyś musiałam sobie je na telefon przesłać żeby móc w galerii zapisać mam wyłączoną synchronizację i na tym i na tym i chce usunąć zdj z kont google bo za dużo mi miejsca zajmują a te zdj są już na galerii więc nie potrzebne mi na zdjęcia gogle chciałam je usunąć ale i z galerii mi się usuwają mimo wyłączonej synchronizacji gdy usuwałam zdj z one drive nie zrobiło się tak że z galerii też usunęło mam wszystkie w galerii nadal na szczęście ale nawet jeśli tylko z chmury usunę nadal są na kontach google nie potrzebnie pamięć to tylko zajmuje i nie chce żeby zdj się zapisywały tam a nie na galerii
0 Like
mporebski
Explorer
Opcje
Już od dawna nie korzystam ze zdjęć google więc ciężko powiedzieć na 100%, ale może spróbuj zalogować się do zdjęć google na komputerze i tam usuń, oczywiście zacznij od pojedynczych zdjęć żeby sprawdzić tą metodę
0 Like
w34
First Poster
Opcje
dobrze spróbuję dzięki
0 Like
w34
First Poster
Opcje
nie zadziałało
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@w34 One Drive i aplikacja Zdjęcia działają inaczej. One Drive powinieneś porównywać to Google Drive. Aplikację Zdjęcia z Kolei do Galerii. Sprawdź w Galerii, czy dane zdjęcie nie jest oznaczone chmurką. Jeżeli jest to będzie znaczyło, że dany plik znajduje się tylko w chmurze i usuwając z chmury utracisz też dostęp do tego zdjęcia na telefonie. Zbadaj więc najpierw gdzie dane zdjęcie jest zapisane bo podejrzewam, że właśnie to ma miejsce - nie masz zdjęcia w pamięci telefonu, usuwasz je w chmurze i ono znika z telefonu bo nigdy go tam nie było.

0 Like
w34
First Poster
Opcje
sprawdziłam żadne zdj nie jest z chmurką jeśli chodzi o galerie a zdjęcia na zdjęcia google już ją mają ale nawet po wyłączeniu synchronizacji i tak usuwając zdj z zdjęcia google usuwają się automatycznie też na galerii nie wiem o co chodzi nie powinno tak być po wyłączeniu synchronizacji albo chodzi o uprawnienia nie wiem z laptopa też nic nie daje jak usuwam zdj z zdjęcia google
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@w34 Jak usuwasz zdjęcia w aplikacji Zdjęcia od Google na telefonie to usuwasz je też z telefonu, ponieważ ta aplikacja ma dostęp do Twoich zdjęć na telefonie - działa dokładnie tak samo jak Galeria. Włącz sobie tryb samolotowy i zobaczysz, że wyświetlają Ci się dokładnie te same zdjęcia co w Galerii.

Natomiast to, że usuwają Ci się zdjęcia "bez chmurki" w aplikacji Galeria wtedy, gdy usuniesz je też z chmury poprzez laptopa nie powinno mieć miejsca. Spróbuj na razie wyzerować preferencje aplikacji oraz wyzeruj aplikację Galeria, oraz Zdjęcia Google:

Ustawienia > Aplikacje > 3 kropki u góry po prawej stronie > Zeruj preferencje aplikacji.

Ustawienia > Aplikacje > Twoje aplikacje (ikonka strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami obok) > Pokaż aplikacje systemowe > OK > Zdjęcia/Galeria/Dysk Google/One Drive/Samsung Cloud > Pamięć > Wyczyść Dane.

Wyloguj się też i zaloguj ponownie na swoje konta Google.

0 Like