Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gear S3 zle zlicza kilometry w S-health i Endomondo

(Temat utworzony: 14-07-2017 01:01 PM)
7604 Wyświetlenia
Sforak
Pioneer
Opcje

Witam wszytkich na forum Samsunga.

Pod koniec ubiegłego roku udało mi się kupić zegarek Gear s3 Frontier

Kupiłem go z myslą o bieganiu i pozbyciu się telefonu z podczas biegu gdyż wspomniany zegarek ma własny GPS który powinien liczyć km.

Niestety w testy jakie przeprowadziłem dowiadły iż zle je zlicza.

zegarek na dystanise 6 km potrafił zliczyć 3,8 km . 

Kontaktowałem się z infolinią samsunga jednak nie nieznalezli rozwiązania

Oddałem zegarek do serwisu i zwrócili mi go po dwóch dniacy z informacją iz wszytko jest z nim wpoządku i został z aktualizowane  oprogramowanie

To co niedaje mi spokoju to fakt ze nie spotkałem się z tym problemem na forum a zatem moze samo rozwiązanie jest banalne tylko jak go nie znam.

test przeprowadziłem w następujący sposób . przejechałem samochodem z wyzerowanym licznikiem km odcinek długości 6 km wraz z zegarmiem

czym macie jakiś pomysł jak rozwiazać ten problem ?

wersja oprogramowania na zegaru

S-health    3.2.12

Endomondo    1.1.6

Gear S3 R760XXU2BQC5

33 Odpowiedzi
TakiJeden
Student
Opcje

Dzięki za odpowiedź. Coś mi się wydaje, że będę musiał zrobić z tym zegarkiem to co zrobił mój kolega, czyli go sprzedać. Zbyt dużo problemów jak na jedno urządzenie. 

0 Like
krzysiek1
First Poster
Opcje
ja tez kupilem samsunga gear s 3 frontier i mam to samo zle zlicza kilometry , biegam 6 km a zegark pokazuje 5. co zrobi hyba go oddam do sklepu spowrotem.zegarek za tyle pieniedzy a ma takie bledy
0 Like
krzysiek1
First Poster
Opcje

no tak ale mi zalezy zeby zegarek miezyl kazdy kilometr dokladnie a ja mam o 200 metrow zly pomiar 

0 Like
TakiJeden
Student
Opcje

To niestety zaczyna micno przeszkadzać i dyskwalifikuje ten zegarek jako urządzenie sportowe (np. do biegania).

Był reset, była aktualizacja. Nie nie pomogło.

0 Like