Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Galaxy Fit2

(Temat utworzony: 24-02-2025 10:33 AM)
170 Wyświetlenia
flyer0
Voyager
Opcje
Witam, od jakiegoś czasu mam taki problem z opaską, ona po prostu nie reaguje na żadne gesty ani nawet na przycisk i nie można uruchomić ekranu. Jest to bardzo irytujące więc wczoraj zrobiłem jej całkowity reset i skonfigurowałem bez przywracania kopii z chmury no i tak przez 2h było OK, opaska normalnie się wybudzała po podniesieniu ręki oraz naciśnięcia przycisku, lecz dzisiaj problem znowu wrocil i ja już nie wiem dlaczego tak się dzieje. Wiem, że opaska pozostaje aktywna ponieważ wibruje gdy przychodzi powiadomienie i ciągle mierzy puls (widać to w Samsung Health) czasami ekran się wybudzi, nawet zdążyłem uruchomić ponownie ale nic to nie pomogło (jak się wybudzi to potrafi od razu zgasnąć wiec liczy sie czas). Co mogę jeszcze zrobić?
0 Like
13 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, czy opaska liczy poprawnie kroki? Możliwe, że uszkodził się Żyroskop lub Akcelerometr.
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Wydaje mi się że tak, na dodatek gdy uruchomiłem ją ponownie to już nie widziałem ekranu z logiem samsunga tylko po prostu czarny ekran, myślałem że już się nie uruchomi ale po wciśnięciu przycisku kilka razy ukazała się tarcza z godzina, może wyświetlacz jest jakoś wadliwy?
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
A po włączeniu opcji szukania opaski w aplikacji na telefonie ekran się świeci?
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
No to teraz chyba już znam przyczynę, ekran się nie zaświecił przy wyszukiwaniu ale zaczęła wibrować. Spróbowałem teraz przytrzymać palcem górna część ekranu, dopiero wtedy się pokazuje
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Może to znak żeby przejść na nowszy model Fit3, ale jakoś nie podobają mi się dostępne tam tarcze
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ja jestem w miarę zadowolony z Fit3. Tarczy jest dużo, łącznie z tymi z Fit2.
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
W takim razie przyczyną jest uszkodzony ekran. Naprawa jest nieopłacalna, lepiej kupić drugą taką samą.
flyer0
Voyager
Opcje
Faktycznie ekran, właśnie ja otworzyłem i taśma wszystko jest ok (nawet się okazało że gdy nic nie wyświetla to dotyk dziala), jakoś ja skleiłem i na razie się trzyma, więc jeszcze troszkę pożyje
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Właśnie wiem że jest dużo, tylko wydaje mi się że Samsung dal zbyt mały wybór tarcz z inną czcionka (po filmach na yt widzę że większość używa tej samej), mogliby np stworzyć tarcze z tą samą czcionka co zegarek na ekranie blokady który był w One UI 5 (najładniejsza czcionka wg mnie)
0 Like