14-07-2017 01:01 PM
Witam wszytkich na forum Samsunga.
Pod koniec ubiegłego roku udało mi się kupić zegarek Gear s3 Frontier
Kupiłem go z myslą o bieganiu i pozbyciu się telefonu z podczas biegu gdyż wspomniany zegarek ma własny GPS który powinien liczyć km.
Niestety w testy jakie przeprowadziłem dowiadły iż zle je zlicza.
zegarek na dystanise 6 km potrafił zliczyć 3,8 km .
Kontaktowałem się z infolinią samsunga jednak nie nieznalezli rozwiązania
Oddałem zegarek do serwisu i zwrócili mi go po dwóch dniacy z informacją iz wszytko jest z nim wpoządku i został z aktualizowane oprogramowanie
To co niedaje mi spokoju to fakt ze nie spotkałem się z tym problemem na forum a zatem moze samo rozwiązanie jest banalne tylko jak go nie znam.
test przeprowadziłem w następujący sposób . przejechałem samochodem z wyzerowanym licznikiem km odcinek długości 6 km wraz z zegarmiem
czym macie jakiś pomysł jak rozwiazać ten problem ?
wersja oprogramowania na zegaru
S-health 3.2.12
Endomondo 1.1.6
Gear S3 R760XXU2BQC5
19-07-2017 10:20 AM
19-07-2017 10:43 AM
19-07-2017 12:05 PM
21-07-2017 10:13 PM
24-07-2017 01:14 PM
Hymm moze nie łapie sygnału ciągle tylko z przerwami . A wierzysz jego obliczeniom ?
Jesli S-health w zegraku w sposób nie dokładny mierzy przebyty dystans to wszytstkie obliczenia które przedładają sie na przebyty dystans są bez sensu
pobawię sie jeszcze w pomiary chciałbym zrezygnować z endomondo gdyż berdziej pasuje mi S-health .... tylko ta dokładność 😕
27-07-2017 02:30 PM
28-07-2017 12:26 PM
Czemu oriętacyjne a nie opierają sie one od dane z przebytego kilometra ?
Wiesz zrobiłem kilka testów i wyszło ze dobrze liczy gdy biegam jednak jakoś nie mogę nabrać do niego zaufania tak jak do endomondo
15-09-2017 06:23 PM
Kiedyś dla testu włączyłam endomondo osobno w zegarku, osobno w telefonie (nie były połączone) i wynik był identyczny.
następnym razem też sprawdzę w samochodzie, ciekawe czy będą jakieś różnice
Zazwyczaj wszystko zlicza dobrze, ale zdarza się, że zegarek nie chce 'złapać' sygnału Gps. Czasem też dzieje się tak, że w pewnym momencie treningu przestaje liczyć km.
Endomondo kiedyś w jednym momencie podbiło mi kilka km więc potem przez dłuższy czas wartość była ta sama. Jak trening wyślę się do aplikacji, to czasem mapa się nie ładuje... Albo jak włącze trening w endomondo I tam działa pulsometr, to w tym czasie s health nie zlicza pulsu, więc zupełnie źle podaję spalanie kalorii...
Generalnie zegarek jest fajny, ale są co jakiś czas dość irytujące problemy których jednak nigdy z telefonem nie mam...
21-09-2017 09:16 AM
Mam również problem ze złym zliczeniem kilometrtów, ale na bieżni (w siłowni). Domyślam się, że urządzenie zlicza dystans na podstawie wewnętrznego czujnika (krokomierza?), ale rozbieżność pomiędzy tym co pokazywała bieżnia a S Health były znaczne bo aż 1,2 km.
Dla przykładu gdy biegałem z TomTomem na siłowni to zegarek pokazywał praktycznie tą samą odległość co bieżnia.
Nie wiem czym to może być spowodowane...